Откриха новия път Казанлък – Енина

Първият водач на автомобил, преминал по пътната отсечка, получи от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова осветена икона на Св. Николай Чудотворец

ОFFNews Последна промяна на 03 август 2015 в 17:18 4349 3

Кметът на Казанлък Галина Стоянова откри ремонтирания път Казанлък - Енина

Днес пред погледите на жителите на гр. Казанлък и с. Енина официално бе открита ремонтираната пътна отсечка Казанлък – Енина. За извършването на ремонтните дейности на четвъртокласния път Общината отпусна от бюджета си средства в размер на близо 1 000 000 лева. „Тук състоянието на пътната настилка беше лошо, не бе правен ремонт дълги години, само кърпежи, ставаха катастрофи, дори с отнемане на човешки живот, което наложи пътят да бъде основно ремонтиран. С реконструкцията на този път искаме да избегнем възникването на пътно-транспортни произшествия и да не сме част от черната статистика на катастрофите в България“, заяви кметът на града на розите Галина Стоянова, която отправи и своя апел към водачите, които ще ползват отсечката Казанлък – Енина, да шофират внимателно. „Целта на реконструкцията не е да се създават предпоставки за развиване на високи скорости, а да се сведат до минимум рисковете за живота и здравето ни на пътя“, допълни Стоянова.

Дълги години пътят Казанлък- Енина създаваше проблеми на пътуващите в тази част на общината, имаше и пътно-транспортни произшествия, което наложи общинското ръководство да предвиди средства за цялостен ремонт на пътната отсечка, да включи обекта в Инвестиционната програма на Община Казанлък и да го изпълни в срок. Пътят се ползва не само от живущите в селото, но и от околните села и град Крън. Отсечката, която започва от ул. „Орешака“ в Казанлък, е с дължина 4 км и широчина 6 м и се ремонтира до центъра на село Енина. Общо по целия обект е положен 37 305 кв.м асфалт.

За безопасно движение и повишено внимание призова Павлин Коцев от РУ „Полиция“ – Казанлък. Заместник-областният управител Мариана Кръстева определи откриването на ремонтирания път Казанлък-Енина, като движение напред на цялата община Казанлък. Приветствие поднесе и кметът на с. Енина Веселин Андреев, който подчерта, че от 40 години не е правен основен ремонт на този път и благодари на общинското ръководство и на Общинския съвет за взетото решение да бъде направена цялостна реконструкция на тази отсечка. На него се падна и честта на плисне менчето с водата за безопасно и безаварийно движение. Изпълнителният директор на „Арсенал“ АД Николай Ибушев и почетен гражданин на Казанлък, приветства инициативността на общинското ръководство, довела до ремонт на този важен пътен участък, както и за всички дейности на Общината, съобразени с важните за гражданите въпроси. Бизнесменът Добромир Гущеров, също почетен гражданин на Казанлък, сподели, че е впечатлен от дейността на кмета Галина Стоянова и на общинското ръководство, резултатите от които са забележителни. Самият той, който живее в чужбина, намира града и населените места за променени и облагородени, което го накара да нарече общината Столична – столица на Долината на Севт и тракийските царе.

Заедно с рехабилитацията на пътя бе изградена нова велоалея от източната страна на пътното платно с дължина 3 км. При влизане в с. Енина велоалеята се разделя в двете крайни зони на съществуващата улица и достига до центъра на населеното място. Допълнително са монтирани обезопасителни колчета, които разделят пътното платно от велоалеята. От западната страна на пътя Казанлък-Енина се оформи отводнителна канавка.

Деца от Детска полицейска академия към читалище „Братство“ в с. Енина дадоха старт на колоездачен поход с участието на състезатели от КК „Лястовица 1905“ и СК „Орлово гнездо 1957“. Върху фланелките на колоездачите бе изписано „Внимание! Велосипедист!“ като апел към водачите на моторни превозни средства да пазят живота и здравето на хората, придвижващи се с велосипеди по алеята. Първият водач на автомобил, преминал по официално открития път, получи от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова осветена икона на Св. Николай Чудотворец.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.08 2015 в 18:08

Направиха път, по точно направиха велоалея с път. Път си имаше, достатъчно широк да се разминат два автобуса, само дето беше разбит, 30 години само кръпки. А сега автобус и кола трудно се разминават. Участъка също е 5 км, и струва 1 000 000 лева.

И това не е всичко. Фирмата „SBS" - Стара Загора с изпълнителен директор Диана Мандаджиева, си е оставила и ръцете и краката. Толкова неравен нов път не бях виждал. Дори "Цариградско море" ми се вижда като кротко поточе.

Усвоиха се преди края на мандата едни хубави парици.

Явно такава е практиката, в края на мандата всеки да лапа.

Всички от общината, барабар със съветниците са геджурата.

КЕРВАНА СИ ВЪРВИ, А КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ.

04.08 2015 в 02:13

Откриванията на пътища ги правят като големи събития, а всъщност не са кой знае какво. Чак вече почва да става тъпо и отегчително.

03.08 2015 в 17:57

абе не е ли по добре направо с книжката да се дава по една икона да пази и директно от заплатата на всеки шофер да се удържат по 20лв за катаджиите, че хич не е лесна тяхната- да клечат из храстите ида се чудят как да изнудват шофьорите