Острова на свободата кани български инвеститори

OFFNews 01 ноември 2017 в 15:35 2441 0

Търговската камара на Куба ще оказва помощ на български компании, които искат да развиват дейност в островната държава.

Това стана ясно след среща на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и президента на камарата Орландо Ернандез Гюйен.

Двамата са разговаряли в рамките на Международния панаир FIHAV 2017, който се провежда в Хавана. 

Наблюдава се завишен интерес от български компании към Куба като от началото на годината са стартирали няколко конкретни проекта, стана ясно по време на срещата.

Сред тях са българските фирми „Приста Ойл“ и „Рубелла“, които са започнали преговори за създаване на смесени предприятия с кубински партньори за производства в Куба в своите отрасли.

Друга компания - „Булгаргеомин“ също води разговори с Министерство на енергията и мините за съвместно предприятие за рудодобив.

Сред примерите е и фирма „АSHCUBA“, която планира регистриране на смесена фирма в туризма с кубинското туристическо обединение КУБАНАКАН за построяване на хотел в близост до Хавана.

„За нас е много важно подобни компании да имат партньор на място в Куба, към който да се обърнат и който да им помогне да направят първите си стъпки до реализацията на конкретен проект“, каза зам.-министър Манолев.

Орландо Гюйен се ангажира, че представителите на българския бизнес могат да разчитат на подкрепата на камарата. По думите му те могат да помогнат не само с насочването на компаниите към потенциални партньори и разясняване на административните разпоредби в отделни отрасли, но и с регистрацията на чужди фирми в Куба.

"Имаме много добро партньорство с България и сме готови да подкрепяме компаниите от вашата страна, които имат конкретен интерес", посочи той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!