Особености на родния туризъм: 6 лева за такса барбарон на плажа в Царево

OFFNews 29 юни 2020 в 16:31 9438 5

Плажно заведение в Царево въведе такса барбарон. За поредното безобразие сигнализира във фейсбук възмутен клиент, който е платил по 6 лева за използваните седящи места.

Потребителят Християн Георгиев е публикувал и касовата бележка с цената на услугата "барбарон".

Ето и целият му пост:

Искам да ви разкажа, защо според мен синдрома Андрешко убива всеки един бизнес в България! Сядаме с половинката и двете деца да хапнем и пием по нещо. Плажът е Нестинарка в гр. Царево. Плажчето е гръмко обявявано като едно от безплатните и наистина има зони, в които шезлонг и чадър са по 0 лева. НО, тук идва голямото но, в заведението "Клуб 35" , което имахме неблагоразумието да изберем, се плаща за барбарон по 6 лв. Видно от сметката, която прилагам, сме консумирали разни неща. Така да се каже, не сме седнали да пием едно фрапе и да нагъваме сандвичи от вкъщи! Не че има лошо в това, просто не приемам за нормално да седнеш в заведение и да консумираш внесено от отвън. По същия начин не приемам и да седна да ям и да ме карат да плащам освен за храната, и за столовете! Днес заведението се "изхитри" и спечели едни 12 лева, но всъщност загуби много повече. Ние ще сме още поне два месеца в Царево и както казва Христо Мутафчиев - "Няма да им стъпим!", ама не на гърците, а на андрешковците. Съветвам всички приятели също да не им стъпват. Синдромът трябва да бъде изкоренен, ако искаме бъдеще за децата си в тази страна!

Преди време в медиите нашумя друг подобен случай с ресторант в Созопол, който събираше 20 лева такса за празен стол, в случай че броят на гостите е по-малък от заявения при резервацията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

5

Стефан

29.06 2020 в 23:54

А какво е "барбарон"?

Няколко дни преди Нова година, имах път към Варна, и закарах там някакви вещи в Музея на медицината. Интересно място прочее, идете там. Току на отсрещния тротуар, срещу "Дръзки".
Спрях в съседната пряка. Знаци няма, коли няма, кат няма. Вие зимен вятър от морето.
Подарих, върнах се - колата закопчана. Платих, тръгнах си.
Не знам за гърция, а за тукашните фандъкови и прочее хипстъри ...

12315

3

denislav

29.06 2020 в 22:10

Решението е очевидно и отдавна извстно - Гърция.
Това е единственото нещо в рамките на закона, което аз мога да направя във връзка с родния черноморски "туризъм".
... и когато почнат да взривяват бункерите, да садят дървета и алкохолизираната утайка на западна Европа се излее някъде другаде, моооже би ще отида... ама надали ще доживея.
Затуй - Гърция.

5712

2

tough

29.06 2020 в 21:29

Хаха, те и другите им цени са фантасмагория. 4 лв за вода... Прилича на отмъщение задето си им "стъпил". Ама то с толкова милиони помощи от нашите данъци туристи изобщо им не требват.

6145

1

kokoten

29.06 2020 в 17:53

...нема да им стъпим на тия...в България ли-никога,тия тумбаци не заслужават нищо...дано измрат...