Окончателно: Капш взе поръчката за тол системата

OFFNews 09 октомври 2017 в 19:38 6168 1

Агенция "Пътна инфраструктура"

Консорциум "Капш Трафик Солюшънс" е определен за изпълнител на обществената поръчка за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на таксите за ползване на републиканската пътна мрежа, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Системата за събиране на таксите ще бъде на база изминато разстояние за превозни средства с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т (тол) и на база време за леките автомобили с обща технически допустима максимална маса до 3,5 т (електронна винетка).

Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Дончо Атанасов е подписал решението за класиране на участниците в процедурата и определянето на изпълнител на обществената поръчка.

Класирането на участниците, съгласно обявения критерий за оценка "Икономически най-изгодна оферта", е следното:

Консорциум "Капш Трафик Солюшънс" - с комплексна оценка 100 точки;

Консорциум "Тол България" - с комплексна оценка 74,27 точки.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 19 месеца. Изграждането на тол системата ще бъде за сметка на "Капш Трафик Солюшънс".

След успешното й внедряване инвестицията следва да се възвърне чрез събраните приходи, обявиха още от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура".

Цената

Офертата на консорциума "Капш Трафик Солюшънс" за изграждане на тол системата в България е по-изгодната от двете допуснати до финала на тръжната процедура, стана ясно миналата седмица при отварянето на офертите.

Обединението предлага да изгради инфраструктурата за заплащане на пътните такси у нас за 149,997 млн. лева без ДДС.

Конкурентната оферта на консорциума "ТОЛ България" е на стойност от 193,5 млн. лева.

В консорциума "Капш Трафик Солюшънс" влизат българското, полското, италианското и испанското подразделение на компанията.

Изграждането на тол системата у нас се забави с повече от година след серия от обжалвания.

Според МРРБ изборът на изпълнител по процедурата се саботира от интереси, които ще бъдат ощетени от новите правила за заплащане на пътните такси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

09.10 2017 в 23:20

честито!

готова съм да плащам за РЕАЛНО ползваема услуга.

за псевдо-пътна мрежа - НЕ!