Nvidia надмина Майкрософт и вече е най-скъпата компания в света

OFFNews 19 юни 2024 в 20:45 2236 2

Компанията Nvidia надмина Майкрософт.

Снимка Интернет

Nvidia задмина Майкрософт.

Американският производител на компютърни чипове Nvidia стана най-скъпата компания в света, като надмина софтуерния гигант "Майкрософт".

Базираната в Санта Клара, Калифорния, технологична компания достигна рекордно висока капитализация от 3,34 трилиона долара след приключване на борсовия ден във вторник. Стойността на акциите на Nvidia се повиши с 3% през деня за търговия до стойности от близо 136 долара за акция, с което изпревари Microsoft, съобщи БНР.

Малко по-рано този месец Nvidia задмина и друг технологичен гигант от Силициевата долина – "Епъл". Компанията е един от ключовите производители на компютърни чипове, необходими за захранване на технологията "Изкуствен интелект", която набра огромна популярност в последните няколко години.

В резултат на това търсенето на продуктите на Nvidia се повиши, увеличавайки продажбите и печалбите на компанията, тъй като всички технологичните гиганти, включително Microsoft, Google, Meta, Amazon и Apple работят усилено върху нови продукти, задвижвани от ИИ.

А именно мощният хардуер е основата, върху която е изграден той, отбелязват експерти. Агенциите отбелязват, че само преди 8 г. акциите на Nvidia са имали едва 1% от днешната им стойност.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    -285

    2

    Агент 001

    20.06 2024 в 01:37

    Nvidia и Google винаги са на високо ниво, за разлика от Microsoft.

    145

    1

    Джендо Джедев

    19.06 2024 в 22:31

    Е не е ли Газпром, бе? Ба си! Нищо, още година-две и ще загният съвсем тия кравари!
     
    X

    Какво говорят руснаците за F-16