НКЖИ за кривата линия: Не сме приключили с ремонта, скоростта е до 15 км/ч

OFFNews 25 април 2018 в 15:05 6874 2

Жп участъкът от снимката все още е в ремонт. Това уточниха от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) по повод публикацията ни по читателски сигнал „Ето как изглежда наскоро ремонтирана жп линия“.

"Това е част от жп линията Драгичево – Даскалово – Перник разпределителна, където в момента се извършва ремонт на трасето. Дейностите се изпълняват в технологична последователност - първо беше подменена релсо-траверсовата скара, а в момента се извършва пресяване на баластовата призма. Вероятно това е причината авторът на снимката да се заблуди, че ремонтните дейности са приключили", обясняват от релсовата компания.

От НКЖИ съобщават още, че строителните работи се извършват през нощта, за да не се прекъсва движението на влаковете.

"Ежедневно се правят огледи и проверки, скоростта на влаковете е ограничена до 25 км/ч. През последните дни, заради по-високите температури, в обедните часове скоростта е свалена до 15 км/ч.", заявяват още от държавното предприятие.

От НКЖИ са категорични, че няма опасност за движението на влаковете в района на ремонтните дейности.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8074

2

JustSoYouKnow

26.04 2018 в 09:02

@Benny Hill
Не виждам проблема с "плюенето", да в случая може и да е неадекватно, и ако реално така стоят нещата, е чиста проба журналистическа безотговорност публикацията на новина без проверка на фактите. (С което "плюя" по човека отговорен за публикуването на предходната новина.)
Но на 100% съм за "плюенето" в момента, в който получаваш едни пари за да свършиш една работа за обществото, всеки един човек от обществото има не само правото, но и задължението, да следи нейното изпълнение да е качествено и да предприеме съответните действия за да сигнализира, ако има нередност.

7910

1

Beny Hill

25.04 2018 в 18:45

Съвсем ясно се вижда, че ремонтът е недовършен, ама нали трябва все да се плюе по всичко! Българинът вече е недоволен и от това, че киселото мляко е бяло, сигурно.