Не съм оптимист за строежа на 'Струма', по 'Хемус' ще се стига до Варна за 3 часа след 2027 г.

Винетките може да поевтинеят от Нова година, тол таксата ще се увеличи и ще обхване 6000 км.

OFFNews 20 март 2022 в 10:21 6978 0

До няколко седмици чакаме екологичното министерство да ни дадат о кей да строим за тунела под Шипка. Имаме оферта, според нея строежът ще завърши след 4 години и два месеца. През 2026 г., следващият министър ще го открие. 

Това заяви министърът на МРРБ Гроздан Караджов по Нова тв. 

Не съм оптимист обаче за строителството на магистрала "Струма", защото вариантът е неприемлив за еколозите. Имахме тежка среща с министъра на екологията Борислав Сандов, предстои ни и със зам.-министър Тома Белев. Ако получим одобрение, строежът ще свърши за три години, обясни той.

До 2027 г. магистрала Хемус трябва да е готова, до 2025 без един участък до Варна. Когато е готова, от София до Варна ще се стига за 3 часа, каза още министърът. Той уточни, че строителството не е спряло. 

Винетните такси няма да поскъпват, те по-скоро са за намаляване. Това може да стане от Нова година, обясни Караджов.

От 20 000 км републиканска пътна мрежа, тежкототоварните автомобили плащат такса за 3000. От 1 юни тол таксата ще важи за 6000 км, малко е, но няма да е честно отведнъж за всички пътища да се въведе. Ще поканя превозвачите на среща в четвъртък, за да им представя новия обхват и цени на тол системата, каза Гроздан Караджов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews