Научен форум обсъжда процеса по декарбонизация

Организационният комитет включва водещи учени с доказан опит в сектор енергетика от САЩ, Италия, Япония, Швеция и България

OFFNews 05 юни 2024 в 17:55 955 0

УНСС
УНСС.

Научноизследователският център по енергиен бизнес и инфраструктура на УНСС съвместно с Политехническия университет Марке, Италия, Университета Киото, Япония, и Научноизследователския център по декарбонизация на Сънотех Груп, Германия, организират международен научен форум "Ролята на енергийните общности в процеса по декарбонизация".

Събитието ще се проведе на 6 юни в университета.

Конференцията ще бъде открита от Георги Самандов, заместник-министър на енергетиката, проф. Браян Уилсън, Директор на Института по енергетика на Колорадо CSU, и Александър Захариев, Директор Стратегическо развитие на Сънотех Груп. Очаква се по време на форума да се постави критичен фокус върху проблемите, свързани с реализацията на концепцията за енергийни общности от техническо и административно-правно естество.

В рамките на форума ще бъдат представени и подходи за тяхното преодоляване. Ще бъдат анализирани на база proof of concept (доказателство за концепция) икономическите ползи при мащабно развитие на визията за енергийни общности между общини, етажни собствености, малки предприятия и зарядна инфраструктура за електрическа мобилност.

Организационният комитет на форума включва водещи учени с доказан опит в сектор енергетика от САЩ, Италия, Япония, Швеция и България.

Виж още за:
    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх