Министър Шишков: Спряно е и проектирането на големите инфраструктурни проекти

OFFNews 18 септември 2022 в 10:42 3071 0

Шишков

Снимка МРРБ

Иван Шишков

Освен строителството на големите инфраструктурни проекти беше спряно също проектирането и процедурите, предшестващи началото на работата. При това положение може да стигнем до ситуация да няма какво да строим. Това обяви служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков пред БНТ.

От думите му стана ясно, че последното редовно правителство категорично не е спряло лошите практики в строителството на магистрали, но пък е спряло самото им изграждане.

"Единственият начин да бъде продължено строителството на "Хемус" е проблемът да се реши по законов път", заяви Шишков и допълни, че лотове 1 и 3 на автомагистралата ще бъдат готови преди лот 2 и няма как да се свържат. 

По думите му добрата новина за аутобана е, че до края на ноември може да работят всички тунели в софийската част и да се сложи край на стесненията, които объркват трафика от години.

За АМ "Струма" министърът обясни, че до края на май догодина трябва да се вземе решение за трасето, иначе Оценка за въздействие върху околната среда (ОВОС) ще изтече и строителството ще се върне на изходна позиция. 

Шишков обясни още, че има проблем с документите на магистрала "Европа" в участъка от Сливница до София, където седем месеца не е направено нищо за приемане на Подробен устройствен план на лота. До десет дни той може да бъде одобрен, но пак е под въпрос завършването на магистралата, свързваща София и Калотина, до края на 2023 г, както е по проект, заяви Шишков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!