Quantcast

Милиард и 400 милиона изтеглени от КТБ за ден

OFFNews Последна промяна на 05 декември 2014 в 21:23 4799 4

Един милиард и 400 милиона лева са изтеглени в четвъртък - първия ден, в който можеха да се теглят замразените в КТБ в продължение на 5 месеца влогове в КТБ. През втория ден нивото на изтеглените суми е значително по-малко, съобщи финансовият министър Владислав Горанов в предаването "Панорама" на БНТ.

Ако по закон някой прецени, че Искров е виновен, няма да се доближа до него. Но когато финансовият министър и шефът на БНБ - тези два стълба на финансовата стабилност са на коктейл на Банковата асоциация - какво, да се сбият ли?

Така Горанов коментира снимката, на която се вижда как той и Иван Искров се прегръщат на коктейл.

Финансовият министър заяви, че продължава да иска оставката на Иван Искров.

На въпрос на Бойко Василев дали искането за оставка не е за пред хората, а истинските чувства да остават зад кулисите, Горанов отговори:

Познавам Искров от поне 10 години. Да казвам, че не го познавам и да минавам на другия тротоар като го видя, няма да стане. Но не може да питам шефа на БНБ какво стана в КТБ и той да ми казва: "Не знам". Затова му искам оставката.

По повод бюджета за следващата година Горанов коментира, че изповядва принципа човек да се простира според чергата си. Изкушение на всяко поколение е да накара следващото поколение да плаща за него. Или пък предишното. В последните 25 години видяхме на няколко пъти опити за вакханалия между поколенията, коментира той.

Според Горанов социалните плащания в Бюджет 2015 са с 800 млн. лв. повече, отколкото са били през 2013 г.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 21:53

Публикацията е малко подвеждаща - не са изтеглени, а са преведени по други банки. Хората няма да си теглят парите и да ги носят вкъщи за да ги крият по буркани в мазетата - хайде малко по-сериозно!

05.12 2014 в 23:15

...всичките тези "саги"... ЮП, "Русия", Украйна, Македония, турско малцинство... и прочие бла-бла... имат своето единствено (и вече осъзнато от еропейския политически "елит") решение... Възстановяването на България (Цивилизационния Еврофактор) в реални граници... и реално признание за Изконните и Права...

пп "измишльотините" русия, турция, румъния, сърбия и македония е време да поемат "дорогата" към бунището на историята...

https://www.youtube.com/watch?v=p60SoeeWH3g

(песента се изпълнява на преиначен по политически причини, български език...)

хахахахахахахахаха

05.12 2014 в 21:52

Това не е толкова важно - защо не кажете Искров защо още е шеф на БНБ и какво стана с проследяването на източените 4 милиарда от КТБ също важно е да знае как върви делото тъй като лиценза на КТБ не бе отнет, а Цветан Василев си почива в чужбина. Има ли някой осъден все пак бяха откраднати 4 милиарда не 1000лв!!!

05.12 2014 в 21:49

Това не е толкова важно - защо не кажете Искров защо още е шеф на БНБ и какво стана с проследяването на източените 4 милиарда от КТБ също важно е да знае как върви делото тъй като лиценза на КТБ не бе отнет, а Цветанов си почива в чужбина. Има ли някой осъден все пак бяха откраднати 4 милиарда не 1000лв!!!