Милиард и 400 милиона изтеглени от КТБ за ден

OFFNews 05 декември 2014 в 21:23 5640 4

Един милиард и 400 милиона лева са изтеглени в четвъртък - първия ден, в който можеха да се теглят замразените в КТБ в продължение на 5 месеца влогове в КТБ. През втория ден нивото на изтеглените суми е значително по-малко, съобщи финансовият министър Владислав Горанов в предаването "Панорама" на БНТ.

Ако по закон някой прецени, че Искров е виновен, няма да се доближа до него. Но когато финансовият министър и шефът на БНБ - тези два стълба на финансовата стабилност са на коктейл на Банковата асоциация - какво, да се сбият ли?

Така Горанов коментира снимката, на която се вижда как той и Иван Искров се прегръщат на коктейл.

Финансовият министър заяви, че продължава да иска оставката на Иван Искров.

На въпрос на Бойко Василев дали искането за оставка не е за пред хората, а истинските чувства да остават зад кулисите, Горанов отговори:

Познавам Искров от поне 10 години. Да казвам, че не го познавам и да минавам на другия тротоар като го видя, няма да стане. Но не може да питам шефа на БНБ какво стана в КТБ и той да ми казва: "Не знам". Затова му искам оставката.

По повод бюджета за следващата година Горанов коментира, че изповядва принципа човек да се простира според чергата си. Изкушение на всяко поколение е да накара следващото поколение да плаща за него. Или пък предишното. В последните 25 години видяхме на няколко пъти опити за вакханалия между поколенията, коментира той.

Според Горанов социалните плащания в Бюджет 2015 са с 800 млн. лв. повече, отколкото са били през 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови