Мегапроблем: Застрахователите нямат стикери за изгорелите с Гражданска в Олимпик

OFFNews 15 август 2018 в 07:00 8948 0

Крахът на Застрахователната компания "Олимпик" АД може да създаде огромен проблем за хората, сключили договор с това дружество. Около 200 000 българи, които имат полици за Гражданска отговорност с българския клон на кипърската фирма.

От петък всички те остават без задължителната застраховка Гражданска отговорност и ще трябва да сключат договор с друг застраховател, за да продължат да карат колите си.

По-големият проблем освен заплащането на нова полица е, че в момента печатницата за стикери е в отпуск, а останалите застрахователи у нас нямат 200 000 лепенки в наличност, разкри пред OFFNews източник от бранша. 

Според него компаниите държат в наличност сравнително малки количества стикери, които са изчислени за преподновяване на полиците на своите клиенти, но никой не е правил сметки за 200 000 нови клиенти.

Огромен проблем за клиентите на "Олимпик" АД ще е и как и дали изобщо те ще си получат парите за обезщетения и полици. От сега обаче е ясно, че дори и да вземат нещо, това няма да стане бързо и лесно, а ще зависи от това какво ще остане след процедурата по ликвидация на застрахователя. 

Официалното съобщение на дружеството за прекратяване на застрахователните полици гласи:

"В съответствие с разпоредбите на чл. 320, ал. 1 от Закона за застраховането и презастраховането в Република Кипър, на 10.8.2018 г. г-н Павлос Накузи от Mazars Limited е назначен като временен ликвидатор на Застрахователна Компания Олимпик АД. Съгласно чл. 323 от Закона, всички застрахователни полици издадени от Дружеството се прекратяват едновременно с публикуването на назначаването на Временния ликвидатор в Държавен вестник на Република Кипър. Тази публикация ще се извърши в петък 17/8/2018 г."

От "Олимпик" уточняват, че "всички притежатели на такива полици трябва да предприемат спешни действия, за да осигурят своевременно алтернативно застрахователно покритие".

Клиенти на компанията от месеци очакват изплащането на щети по различни видове застрахователни договори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови