Мамят с фалшив подарък от името на мобилен оператор

Диана Варникова 31 май 2022 в 14:27 2087 1

фишинг

Снимка Pixabay

Фишинг измама се появи по личните мейли на потребители, които са информирани, че заради лоялност към определен мобилен оператор ще получат бонус от 304,49 лв.

Фишинг измама се появи по личните мейли на потребители, които са информирани, че заради лоялност към определен мобилен оператор ще получат бонус от 304,49 лв. Това сигнализираха читатели на OFFNews.

В честитките за „годишния подарък“ от А1 има обаче условие-картата може да бъде кредитирана „директно към вашата карта“, за което се изисква натискането на бутон с команда“ потвърди сега“. И по-нататък в указанията за следваните 3 стъпки от късметлията се дават допълнителни разяснения, че „салдото по подаръка ще бъде кредитирано на кредитната ви карта през следващите 24 часа. Тя ще се появи на банковото ви извлечение на името "карта за подарък от А1".

Кредитното салдо може да се използва за лична употреба, пише още в “забележката“. Въпросните измамни писма носят логото на компанията, откъдето категорично отричат да имат нещо общо с „кампанията за подаръците“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови