Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Когато заразата се пренася и чрез парите…

Мобилното приложение IRIS PAY гарантира сигурно безконтактно разплащане

OFFNews 08 април 2020 в 11:02 2660 0

IRIS pay онлайн плащане

Коронавирус пандемията донесе много страдания, постави на изпитание целия свят и предизвика много въпроси. Единственото сигурно нещо днес е, че когато всичко свърши, нищо няма да бъде същото както преди COVID-19.

Ще се променят икономиката, социалният живот, образователната система, логистиката, авиокомпаниите, Интернетът…

Всичко.

Един от основните бизнеси, които ще претърпят трансформации, без съмнение е търговията. По време на принудителната карантина стана ясно, че дори закотвени в къщите си, хората не спират да пазаруват - храни, предпазни средства, дезинфектанти. Разликата е, че го правят по-осъзнато и отговорно.

Когато

вирусът дебне отвсякъде,

размяната на пари може да бъде животозастрашаваща. Световната здравна организация (СЗО) предупреди неотдавна, че е възможно банкнотите да задържат и да пренасят коронавируса. Коварният COVID-19 би могъл да се задържи върху повърхността на банкнотите до няколко дни, време, напълно достатъчно, за да бъде предаден, твърдят експертите.

Точно тази опасност предизвика многобройни призиви за повече безконтактни плащания. И хората откликнаха. Данните са красноречиви - сериозен ръст на използването на мобилните разплащания, ръст на употребата на безконтактни карти за сметка на кешовите плащания.

Този тренд по време на кризата се оказа шанс за компаниите, предлагащи smart решения за плащане без размяна на пари, без наличие на кредитна или дебитна карта дори. Всичко, което е нужно, е мобилен телефон и банкова сметка, в която има пари.

Такова решение е

мобилното приложение за разплащания IRIS PAY.

С него се плаща безконтактно чрез мобилен телефон. “Айрис Солюшънс”, разработчикът на услугата, е лицензиран от БНБ европейски доставчик на платежни услуги в съответствие с Втората платежна директива за платежни услуги (PSD 2). И като платежна институция, “Айрис Солюшънс” прилага най-високия стандарт за криптиране на информация в допълнение към прилаганите от банките системи за сигурност. Зад приложението стоят доказани професионалисти в банковото дело и софтуерните иновации, с дългогодишен опит и отлична репутация. А това гарантира успеха на стартъпа “Айрис Солюшънс”.

Решение, от което всички печелят,

това е IRIS PAY. Печеливши са търговците, банкерите, потребителите.

Търговците печелят разширяване на клиентелата си, тъй като могат да предложат иновативен, бърз и изгоден начин за разплащане на купувачите. Онлайн търговците и физическите търговци трябва само да се регистрират в онлайн системата на “Айрис Солюшънс” и да интегрират терминала в системата си. Печалбата се изразява основно в съкращаване на разходите и времето за получаване на парите. Не се изискват оборот или брой транзакции. Заплаща се символична еднократна инсталационната такса, такса за поддръжка на сметката с 3 месеца гратисен период и много малък процент от стойността на всяко плащане. Общите разходи са в пъти по-ниски от плащаните до момента. Сумите, платени от клиенти чрез IRIS PAY, влизат в разплащателната сметка на търговеца до 4 часа след сделката. Причината е, че дистанционно се извършва банков превод от сметката на клиента към сметката на търговеца. Поради тази причина не се е изисква и издаване на касов бон, съгласно Наредба Н-18 на Министерството на финансите. Търговците са защитени от измами.

Банките печелят, поради факта, че “Айрис Солюшънс” надгражда функционалността на разплашателните сметки. Компанията дигитализира съществуващите банкови сметки и ги прави дигитален платежен инструмент. А това води до увеличаване на дистанционното използване на разплащателните сметки.

Клиентите получават мултибанков дигитален портфейл в телефона си, в който могат да заредят всички свои сметки - независимо в коя банка са и какъв вид са сметките. Не е нужно потребители да имат карти към сметките. Изисква се само наличие на сметка и активно онлайн банкиране към съответната банка. Така всеки може да избере сметката, от която да плати в онлайн или физически магазин, в сайт за покупка на билети за културни събития или за участие в конференция. Никак не е маловажно, че чрез приложението транзакциите са с най-висока степен на защита от измами и кражби.

Друга изключително полезна, особено в момент на социална изолация, функционалност на приложението, е възможността да се прехвърлят пари от сметка в сметка. Необходимо е да изпратите пари на приятел или на родителите си, а посещението на банков клон не е препоръчително или дори невъзможно? IRIS PAY e решението. Този, който иска да получи пари, подава заявка, отсрещната страна я потвърждава и трансферът е осъществен. Лесно и моментално.

Всеки потребител на приложението може да следи в реално време салдото по всички свои сметки и има информация за всички осъществени транзакции на началния панел на приложението си.

Извънредните времена изискват нестандартни решения. IRIS PAY e умно решение за хората, които виждат във всяка криза нова възможност.

Рекламна публикация

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews