Кога се очаква Black Friday през 2020 година

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2020 в 14:11 1772 1

Снимка Pixabay

Оригиналната традиция, наречена Black Friday, води началото си от САЩ. Това е петъкът след Деня на благодарността (празникът, на който се изразява благодарност за реколтата през годината; отбелязва се на четвъртия четвъртък от месец ноември) и се характеризира с големи търговски намаления, привличащи всички шопинг-маниаци.

Терминът „Черен петък“ с търговски смисъл се появява през 80-те години на ХХ век и оттогава насам набира все по-голяма популярност – първо в САЩ, а след това и по света като ден, изключително изгоден за големи покупки.

Денят на благодарността през 2020-та се пада на 26-ти ноември, което означава, че същинският Черен петък ще бъде на 27-ми ноември, като повечето големи търговски обекти отварят магазините си няколко часа по-рано от обичайния си час на отваряне. При онлайн търговията промоциите стартират още в полунощ, тъй като те не са обвързани с физически обекти и служители. Тенденцията от последните години е пазаруването от комфорта на дома да е равно или дори да надвишава пазаруването от офлайн обекти.

За много от търговците Black Friday е денят с най-голям оборот и най-големи продажби, но от няколко години промоциите не се ограничават само в един ден. Много фирми обявяват седмични промоции около тази дата, за да привлекат максимален брой клиенти. Ниските цени, съчетани с голямо разнообразие, превръщат този ден в истински празник за всички, които цяла година чакат изгодни оферти за желани от тях стоки.

Какви намаления се очакват

Всеки търговец и всяка фирма преценяват лично за своите стоки какви намаления биха били удачни, но на Black Friday се очакват оферти между 20 и 70% по-ниски цени. Обичайното намаление обикновено гравитира около 50%. Крайната сума се формира от желанието на търговците да освободят складовете си от залежала стока и да започнат подготовката за коледните и новогодишни пазарувания.

Какво ще откриете тази година в Black Bazar.bg

Макар че Black Friday е вълнуващо събитие за всички, то се случва само веднъж годишно, затова на сайта на Bazar.bg се организира ежемесечен BlackBazar всеки последен петък от месеца. На този своеобразен Black Friday Bazar.bg гарантира наличието на много и различни видове стоки онлайн с намаления между 20 и 70% от първоначалната цена.

Черният Базар на Bazar.bg изобилства от обяви за:

 • Електроника:
  • Телефони;
  • Лаптопи;
  • Аксесоари;
 • Детски стоки:
  • Дрехи;
  • Играчки;
 • Облекла;
 • Обувки;
 • Козметика;
 • Бижутерия;
 • И много други.

Отбележете последния петък на месеца в календара си и заповядайте на уебсайта на Bazar.bg, за да се уверите сами и да не чакате намаленията цяла година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5458

1

zuljin

28.09 2020 в 15:18

Ама българския Black Friday е по-специален... Тук седмица две преди него цените се увеличават почти двойно, а в самия ден, по-продаваните стоки се скриват по складовете.

Така Бай Ганьо хем се възползва от традицията, хем пак продава с яко печалба, и даже си прочиства склада от по-трудно продаваемата стока...