Кирил Петков: И аз ахнах, като разбрах заплатите в ББР, до 60 000 лева на месец

Ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил., за които ще бъдат насочени още 106 млн. лв.

OFFNews 07 юли 2021 в 13:41 10890 1

Новият надзорен съвет на ББР е вписан и това вече е банката на малките и средните предприятия. Това заяви икономическият министър Кирил Петков пред журналисти в МС.

По думите му новото ръководство е много професионално и фокусирано върху целите, които трябва да се случат.

Първите разкрития на надзорниците обаче били обезпокоителни.

"Част от компенсациите и заплатите в ББР са в размери, които и мен ме накараха да ахна", каза Петков и обясни, че имало месеци, в които досегашните управители получавали заплата до 60 000 лева.

Ако искат такива заплати, те могат да отидат в частния сектор, а не да ги вземат от нашите данъци, добави той.

Министърът обяви, че ще има нова подкрепа за малките предприятия с оборот над 500 хил., за които ще бъдат насочени още 106 млн. лв.

Така още 3694 предприятия, които отговарят на условията, ще бъдат подкрепени. Очаква се това да се случи още в близките седмици.

Петков потвърди, че фирмата за електромобили, която ще инвестира в голямо производство у нас, е германска.

По повод публикациите, че преговорите с въпросния инвеститор са се водили близо две години, министърът бе категоричен, че по тази сделка се е работило в последните пет седмици, а не преди това.

Cтapтъпът Nехt.е.GО e aвтoмoбилнaтa ĸoмпaния c интepec дa изгpaди cъopъжeниe зa пpoизвoдcтвo нa eлeĸтpичecĸи aвтoмoбили в Бългapия, съобщи Есоnоmіс.bg. Πo нeoфициaлнa инфopмaция пpoизвoдcтвoтo щe бъдe в Лoвeч, ĸaтo щe ce изпoлзвa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa зaвoд „Бaлĸaн“, coбcтвeнocт нa бpaтятa Kиpил и Гeopги Дoмycчиeви.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2039

1

Срам

07.07 2021 в 15:36

Трябва заплатите на държавните фирми да са нормативно ограничени! Всички директори на болници еднакви заплати, директори на училища - еднакви заплати, кметове на кметства и кметове на общини! Само от това нещо държавата ще спести най-малко едни 15 милиона лева годишно.