Кипърската сметна палата е предупредила преди 3 години за проблеми с 'Олимпик'

OFFNews 23 август 2018 в 19:38 8143 2

Кипърската сметна палата е алармирала преди 3 години за потенциални затруднения пред фалиралата застрахователната компания "Олимпик", съобщава БНР.

Още през 2015 г. кипърската институция е предупредила за възможни проблеми пред компанията от следващата 2016 г., посочва председателят на Палатата.

Заради проблеми с капиталовата адекватност „Олимпик” не е в състояние да отговори на изискванията на система за застрахователен надзор в ЕС - познат като "Платежоспособност 2", е решаващият извод в доклада от външния одит на дружеството, представен на 4 май тази година.

В него одиторът констатира, че не е било възможно да се съберат доказателства за наличието на активи, с които компанията да удовлетвори новите критерии за функционирането на застрахователните дружества.

Спорното финансиране е на обща стойност от около 210 млн. евро и включва инвестиции в имот и в друго дъщерно дружество, корпоративни облигации и пари в брой.

От кипърската Служба за контрол на застрахователните компании подчертават, че всички процедури в случай на неплатежоспособност на застрахователно дружество с оглед на защитата на застрахованите лица са извършени в установените от закона срокове. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5800

1

Тито

23.08 2018 в 21:48

Това което направи Олимпик в България е пилотен модел за ограбване на европейското общество от новоприетите . Наще мафиоти потриват с ръце кога ще и дойде техния час .
 
X

Да помогнем на украинските деца!