Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

КЕВР: Ако газът продължи да поевтинява, парното у нас няма да поскъпне

OFFNews 06 октомври 2022 в 15:53 1864 3

Иванов

Снимка БТА Архив

Иван Иванов, шеф на КЕВР.

Ако природният газ у нас продължава да поевтинява, няма да се стигне до увеличение на цената на топлинната енергия за потребителите на централно топлоснабдяване. Това заяви председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) Иван Иванов след края на кръглата маса на тема "Зеленият преход – инвестиции в технологии и мрежови услуги" в София.

Все още обаче е рано да се даде ясна прогноза дали ще се стигне до промяна на цената на топлинната енергия, стана ясно от думите му.

Иванов посочи, че ако не се случи нещо извънредно, синьото гориво през ноември може да струва и под 233 лева за мегаватчас, каквато е цената за този месец.

Цената на азерския газ е обвързана с тази на петрола, но в рамките на последните 6 месеца, поясни председателят на КЕВР. Това означава, че колебания на петролните цени в рамките на няколко дни няма да окажат влияние на цената на азерския газ. "Аз самият наблюдавах, че цената на нидерландската борса TTF се увеличи вчера от обяд, но не в прекалено големи размери", заяви Иванов.

В момента България получава пълното количество азерски газ по цени, които са договорени от 2013 г. и са на годишна база 1 млрд. куб. метра, посочи председателят на КЕВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1495

3

zuIjin

24.10 2022 в 17:58

Нека краденете започне сега.

15914

2

поп Дръвчо

06.10 2022 в 16:04

Нямайте грижа, служебното правителство ще вземе мерки и поевтиняването ще спре.

345

1

Джендо Джедев

06.10 2022 в 15:57

Кой разправяше как сме щяли да мръзнем тая зима... :D
 
X

Да помогнем на украинските деца!