Караниколов: Бих се учудил, ако Дубай ни даде дренки, а не фурми

OFFNews 23 април 2020 в 21:24 7503 4

Фурмите са ни предоставени от производители на фурми. Проверете какво произвеждат в Дубай. Бих се учудил, ако производител на фурми ни даде дренки, заяви министърът на икономиката Емил Караниколов.

Министър Караниколов обясни пред пред бТВ, че производителите на фурми от ОАЕ са купили медицинските материали, след като разбрали, че у нас има нужда от тях. Той разясни целите на пътуването си до ОАЕ, довело респективно до 14-дневна задължителна карантина:

„Моята работа беше да се срещна с колегата си министър от ОАЕ, за да обсъдим ситуацията с коронавируса. Преди две години започват едни отношения между България и ОАЕ, каквито досега не сме имали. Основен предмет на нашите разговори е стокообменът. Български храни да влязат на техния пазар и реципрочно на нашия. Аз от две години работя по този проект. Това, което се случи е, че две наши фирми и техни фирми си предоставиха стоки, а моята работа беше да се срещна с колегата и да обсъдим епидемията от коронавируса и да дадем ясен знак, че дори този вирус няма да спре този стокообмен“.

По думите му всички големи икономики в света в момента са на пауза. Той добави, че дори у нас да нямаше противоепидемични мерки – индустрията пак щеше да е в криза, защото е свързана с останалите пазари. Министърът заяви, че българската икономика ще се възстанови веднага, след като заработят големите европейски икономики.

Караниколов заяви и че правителството работи по нови икономически мерки, а утре ще бъдат обявени безвъзмездни средства за микро и малки предприятия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

4

Новак

24.04 2020 в 08:58

Да разбираме ли, че в следствие на дългогодишните усилия за увеличаване на стокообмена. ОАЕ, е постигнат огромния успех за доставка на 10 т. фурми? Това е количество, което без да се напрягаш ще събереш за около час на пазара в Маракеш например.
И този ка..ут не само не се срамува от това което говори ами и наглее.
Но мисирките не питат защо като това е такава търговска сделка, тя беше представена като голям успех на щаба и правителството за доставка от 15 т. едва ли не на животоспасяващи медицински материали?
Този гад заслужава да вземем един неокастрен дрен та като го почнем да не питаме кога да свършим.

6774

3

ЛАФЪРДИЕВ

23.04 2020 в 23:09

Гу'сине Параниколов, я по-добре изплюйте камичето в таз ексрурзия вий кат представител на държавата ли се разходихте.. Или като представител на #КОЙ бизнесмен бяхте натирени..
Щото таз ваша карантина, в момент на карантина за цялата икономика си е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ заради една разходка.. Посланико ни там за чий си взема парите? Той не можеше ли да направи размяната "Кон за кокошка"?
Кой друг министърин на ЕС си е позволил да напусне страната си? Би ли ни посочил..

3000

2

Неук

23.04 2020 в 22:29

Не знаех, че г-н Караниколов е учил медицина и е станал министър на здравеопазването. Мислех, че се води икономист. Да говори за коронавируса с ресорен министър на икономиката е все едно г-н Банов да твърди, че разбира от застраховане на цигулки. Не разбира и затова трябваше вече да лежи в затвора. Г-н Караниколов, силно желателно е до утре да ни предоставите дипломата си по медицина, защото в противен случай е налице злоупотреба с държавни средства. Ходили сте на разходка до ОАЕ и сте си присвоили правото да говорите по теми, за които има въведено извънредно положение у нас и е допустимо да споделят мисловни напъни само ОБРАЗОВАНИ медицински специалисти. Ако искахте да кажете икономическите последствия от коронавируса. Това е друго, а и Вие определено не го твърдите.

4000

1

Martin Milev

23.04 2020 в 22:18

Личи си, кой му е шефа.