"Каменица" затваря пивоварната си в Пловдив

OFFNews 06 ноември 2015 в 14:35 8096 4

"Каменица" закрива пивоварната си в Пловдив. Цялото производство ще бъде пренасочено към Хасково.

На сегашното място на пивоварната ще бъдат разположени микро пивоварна, музей на 135-годишната история на пивоварната, класически ресторант–бирария, магазин за сувенири, ще има също парк с пространство за отдих и отворена амфитеатрална сцена за културни и социални събития.

Инвестицията е за близо 2 млн. евро и чрез нея ще бъдат открити около 50 нови работни места. Изграждането на комплекса ще стартира в началото на 2016 г. и се очаква да бъде завършено в началото на 2017 г. „Каменица“ АД търси подходящ инвеститор за останалата част от парцела на настоящата пивоварна с общ размер 31 000 кв. метра. От компанията уверяват, че към подбора на най-подходящия нов собственик ще бъде подходено с изключително внимание и грижа, за да попадне имотът при добросъвестен стопанин, съсед и достоен гражданин на Пловдив. Изборът ще бъде консултиран с местните власти и обществени организации, отчитайки най-добрия интерес за местната общност.

От "Каменица" обясняват решението си с факта, че сегашното местоположение на пивоварната - в Пловдив, е пречка за нови инвестиции, както и че достъпът става все по-ограничен, тъй като заводът е в централната част на града.

Пловдивската пивоварна спира да работи от днес. От заетите там 189 служители „Каменица“ АД, ще се раздели с 58, които са заети в сферата на производството и логистиката. На други 16 ще бъде предложено преназначение в пивоварната в Хасково. На други 33 служители ще бъде дадена възможност за временно назначение по проект в пивоварна „Каменица“ в Пловдив до пълното преустановяване на производствените дейности. Така предстоящите промени ще засегнат общо 107 служители. На постоянна работа в Пловдив ще останат 82 служители в търговския, финансовия отдел и "Човешки ресурси".

Всеки от освободените служители ще бъде обезпечен с компенсационен пакет, който ще му осигури доход за 7 до 14 месеца, в зависимост от трудовия му стаж в компанията. 

„Този момент е изключително труден за всички ни, тъй като напълно осъзнаваме тежестта на взетото решение и неговия ефект върху колегите, с които трябва да се разделим. Всеки един е дал своя ценен принос за израстването и развитието на компанията и нашите марки през годините. Искаме да изкажем своята най-искрена благодарност към всеки член на екипа на пивоварната за лоялността, дългогодишния труд и отдаденост. С пълното разбиране, че засегнатите служители са изправени пред изключително труден момент, ще направим всичко необходимо, за да ги обезпечим по най-справедливия и достоен начин и да им окажем пълна подкрепа в процеса на намиране на нова работа“, заяви Катерина Шопова, директор „Човешки ресурси“ в „Каменица“ АД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!