Как да пазаруваме удобно с карта без такси

Юлиян Арнаудов 28 юни 2023 в 08:01 20407 1

tbi bank neon

Снимка TBI Bank

Как да пазаруваме удобно с карта без такси

Като потребители винаги имаме „едно наум“ преди покупка или трансакция с банкова карта, заради постоянно повишаващите се такси. Някои финансови институции обаче опростяват максимално условията за клиентите и улесняват ежедневието им с помощта на хибридна карта и банкиране през смартфон.

Така например, tbi bank предлагат дебитната карта neon без повечето масови такси и комисионни за поддръжка, преводи, плащания на битови сметки и т.н. Освен това, tbi bank въведе още от февруари олихвяване в полза на потребителите при разплащателната сметка от 2.1% за суми до 2000 лева и 0.15% за по-големи.

Открихме, че дебитната карта Visa neon и мобилното приложение на tbi bank са интересна и добра комбинация. Двете са насочени изцяло към обикновените потребители, с идея за правене на бързи и лесни трансакции и удобно пазаруване, без обременяващи такси и при прозрачни условия.

Предимствата на карта neon и мобилното приложение

Мобилното банкиране отдавна не е само по себе си иновация, но в случая с tbi bank app това са условията, които предлага и лекотата, с която се осъществяват ежедневните банкови операции и пазаруването. През мобилното приложение може да се открие безплатна разплащателна сметка в лева или евро без такси за поддръжка, както и да се поръча карта neon – тя също пристига безплатно на желания адрес у дома или в офиса. Картата позволява две безплатни тегления от банкомат месечно и предлага 20 лева бонус на всеки нов клиент.

През мобилното приложение пък могат да се правят бързо и лесно преводи в лева и евро в страната и чужбина. Сметката дори се ползва с депозитна лихва от 2.1% при суми до 2000 лева. Отделно няма включени такси за плащане на битови сметки за ток, вода, парно. Това може да се осъществява директно от смартфона с помощта на един клик и по всяко време на денонощието. Има опции за откриване на депозит с изгодна лихва и на редовно заделяне на спестявания в т.нар. дигитална “Касичка“ – клиентът сам определя срок и цел на спестяването, и щом достигне нужната спестена сума за секунди може да я прехвърли към сметката си и да плати желаната покупка.

Разделяне на плащания без лихва

Нова за българския пазар е една изключително удобна характеристика на карта neon – всяко плащане с нея може да бъде разделено на равни месечни вноски в няколко лесни стъпки през приложението. Всеки клиент може да получи одобрение за шопинг лимит – до пет хиляди лева и в рамките на него да разсрочва нужните покупки. Одобрението се случва изцяло в приложението – за няколко минути и не нужно да се ходи до офис на банката. За какво може да се използва шопинг лимитът и как помага в ежедневието? Нека да разгледаме възможен пример.

Клиент е одобрен за шопинг лимит от 2 хиляди лева. Той плаща застраховка гражданска отговорност за 200 лв. – през приложението решава да раздели този разход на три равни месечни вноски без такса и лихва. Сумата от 200 лв. веднага се възстановява в сметката му и в следващите три месеца автоматично ще се удържа по една трета от нея. Няма такси и лихва за разделяне на три месечни равни вноски, а опциите за шест и дванайсет месеца са с малка лихва, но пък тогава самата месечна вноска е на по-ниска стойност. Клиентът, одобрен за 2 хиляди шопинг лимит и разделил вноската по гражданска отговорност за 200 лв., ще разполага с остатъчен шопинг лимит от 1800 лв., в рамките на който може да разсрочва колкото си иска други плащания. Засега потребителите трябва да плащат със свои налични в сметката пари, но скоро услугата за разделяне на плащания ще е налична и с финансиране от банката.

Всички тези възможности правят сметката към дебитната карта neon идеална за ползване от потребителите в тяхното ежедневие – за удобно пазаруване както в магазини, така и онлайн.

Какво липсва

Единствените недостатъци на neon и tbi bank app за момента са липсата на интеграция с платежните системи на Apple и Google. От tbi bank планират скоро да добавят пълните функционалности на тези дигитални портфейли, което от своя страна ще позволи и безконтактните разплащания само със смартфон.

И в момента обаче tbi привлича потребители с лесните си мобилни и картови услуги, насочени основно към пазаруване, преводи и плащане на битови сметки без такси, и като цяло с лесното управление на парите през интиутивното приложение.

Статията е част от партньорството на OFFNews с tbi bank.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!