Кадиев: Ако правителството и КЕВР не направят нищо за цените на тока, ще върнат ГЕРБ на власт

Борисов вече твърди как ние сме виновни за високите цени

Ружа Райчева 23 септември 2021 в 11:28 3579 1

Снимка Фейсбук

Ако правителството и КЕВР продължават да не правят нищо по отношение на цените на електроенергията за индустрията, ще върнат ГЕРБ на власт, пише във Фейсбук лидерът на партия „Нормална държава“ и дългогодишен народен представител от БСП Георги Кадиев. 

Той прогнозира поскъпване не само на основни храни и билетите за БДЖ, а и на парното и водата. Очаква през януари токът и за бита да скочи с поне 20%.

"Има решения, които отдавна можеха да се вземат. Вчера предложих едно на министъра на енергетиката и шефа на БЕХ. Със сигурност има и други решения, предложени от други. Не е моментът да се прехвърля топката. Приказки от типа "не се месим в търговската политика на АЕЦ и НЕК", "няма парламент", "не може служебно правителство да решава" и пр. са просто бягане от отговорност. След като гърци, италианци, испанци и румънци могат, и ние можем. Никой не се интересува служебно правителство или не", пише той. 

Георги Кадиев пита доколкото може да издържи българската икономика, след като електроенергията в България е 105.3 евро/мвтч. а в Германия е 73 евро. 

"Взимайте решения. Иначе ГЕРБ се връща. Борисов вече твърди как ние сме виновни за високите цени", предупреждава той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1905

1

тОлуп

23.09 2021 в 11:43

Е какво да направят? Да наливат кинти от контрабанда, за да държат изкуствено ниски цени ли? Т'ва е специалитет на ГЕРБ!