Хотели предлагат мастика и мента от пластмасови туби

OFFNews Последна промяна на 16 август 2017 в 11:33 4347 1

Хотели предлагат мастика и мента от пластмасови туби

Митниците конфискуваха 1658 л алкохол от хотел и ресторант по Черноморието. 

На 13.08.2017 г., митническа мобилна група проверила складово помещение в приземния етаж на хотел в курортен комплекс „Св.Св.Константин и Елена", където е установено, че се съхраняват 24 пластмасови туби с вместимост по 10 л. различни алкохолни напитки - водка, текила, уиски, мастика и мента. Общо количество на задържания алкохол е 240 литра, за които не са представени документи по смисъла на Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби.

Предстои административнонаказателно производство.

На 14.08.2017 г. митническа мобилна група извършва проверка в заведение за хранене, намиращо се в непосредствена близост до регистриран обект в района на Поморие. При проверката е установено, че заведението функционира, освен като ресторант, и като импровизиран пункт за търговия с алкохол. С влизането си митническите служители прекъсват сделка, при която гражданин закупува 20 л. ракия.

Отделно в помещението са открити още 75 л. ракия без документи по Закона за акцизите и данъчните складове, разлети в туби от по 3 и 5 литра. Установено е, че заведението има директен вход към данъчния склад и при продължилата там проверка митническите служители установяват таксиметров автомобил, натоварен с 40 л. от същата ракия в туби. При последвалата проверка на самия данъчен склад са открити 2566 бутилки от половин литър с ракия, ликьор и бренди. Бутилките са облепени с български акцизни бандероли, но самите бандероли са поставени по начин, който не гарантира, че при употребата на стоката ценната книга ще бъде унищожена. По случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

За 45 дни (в периода 01.07-15.08.2017 г.) митническите мобилни групи извършиха над 80 проверки по българското Черноморие във връзка със засилените мерки срещу търговията и предлагането на нелегални акцизни стоки. Проверявани са регистрирани по Закона за акцизите обекти, както и магазини, хотели и заведения. Посредством прецизния анализ и селекция на обектите 30% от проверките приключват с констатации, като за периода са иззети 28 521 л алкохол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови