HeleCloud стана партньор в дистрибуторската програма на Amazon Web Services за Европа

OFFNews 07 април 2017 в 17:41 6683 0

HeleCloud, консултантска компания в областта на облачните технологии, стана доверен партньор в дистрибуторската програма на Амазон Уеб Сървисис (Amazon Web Services Channel Reseller Program) за Европа, Обединените Арабски Емирства, Бахрейн, Израел, Южна Африка и Саудитска Арабия.

Това се случва няколко месеца след като в началото на 2017 г. компанията бе обявена за оторизиран партньор за публичния сектор от Амазон Уеб Сървисис. Присъединяването й към дистрибуторската програма за уеб услуги е признание за бързото и професионалното развитие на HeleCloud.

Програмата на Амазон Уеб Сървисис дава възможност на квалифицираните партньори да предлагат облачни услуги на бизнес и публични организации, подкрепяйки ги при идентифицирането на дигиталните им потребности, съобразно корпоративните визия и цели.

Само за 2016 г. нетните продажби на платформата на Амазон Уеб Сървисис са $12,219 млн. - с ръст от 47% спрямо предходната година.

HeleCloud е една от четирите компании в партньорската програма с офиси в България, и единствената, която предлага цялото си портфолио от услуги за българския пазар чрез локален консултантски екип. Компанията предлага стратегически технологични консултации, инженеринг, облачно базирани услуги за управление и обучения. За по-малко от година след създаването си HeleCloud изгради ефективна комбинация от методология, умения и стратегически партньорства, отговаряща на най-високите професионални стандарти в Европа, Близкия Изток и Африка за предоставя на облачни услуги.

„Облачните технологии оптимизират начина, по който бизнес и публичните организации управляват информационните си технологии, не само от софтуерна, но и от хардуерна гледна точка. С имплементирането и развитието на облачните услуги помагаме на клиентите си да се справят с предизвикателствата при миграцията на приложения и данни в облака и да повишат ефективността на разходите и производителността. Все повече компании в България обръщат поглед към облачните технологии и мигрират ИТ активите си“, коментира Добромир Тодоров, Главен директор Облачни услуги, HeleCloud.

„Включването ни в дистрибуторската програма на Амазон Уеб Сървисис е отлично признание за работата на екипа през последните месеци. HeleCloud се доказа като надежден партньор за своите клиенти, а високият професионализъм на нашите консултанти и инженери, базирани в България и Англия, позволява на компанията да се развива с бързи крачки“, заяви Стефан Бумов, Главен оперативен директор, HeleCloud.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови