Градус АД: Проверяваха ни цяла година, КФН и НАП не откриха нарушения

OFFNews 19 май 2022 в 11:03 2626 2

Пилето
Бизнесменът Иван Ангелов-Пилето.

Старозагорската птицекладница „Градус“ АД обяви в съобщение до медиите, че след проверки, продължили цяла година КФН и НАП не са открили нарушения на компанията. Според дружеството на Иван Ангелов, по-известен като Иван Пилето, фирмата му е била жертва на "безпрецедентна политическа атака".

Заключението на Комисията за финансов надзор е, че „не са установени нарушения на приложимите към дейността на „Градус“ АД изисквания на Закона за публично предлагане на ценни книжа, Закона за Комисия за финансов надзор и нормативните актове по прилагането им“, посочват от дружеството.

Паралелно с проверката на Комисията по финансов надзор, през последната една година в дружествата от групата на „Градус“ бяха извършени множество проверки и от Националната агенция по приходите, където не са установени съществени несъответствия в данъчната и счетоводна документация или нарушения на данъчното законодателство от проверяваните компании. Констатирани са несъществени такива, които са отстранени в хода на проверките. В нито един от докладите на НАП не е констатирано разминаване между фактически и документално установеното, категорични са от „Градус“ АД.

От компанията заявяват, че винаги са се "уповавали на българското законодателство и компетентните регулаторни органи" и смятат, че след публикуването на резултатите от едногодишните проверки, проведени според цялата строгост на закона, безупречният имидж на компанията е потвърден и всички манипулативни твърдения се оказват клевети.

Надяваме се, със същата строгост и ентусиазъм, държавните институции да преследват тези, които посредством спекулации ощетиха акционерите на компанията с милиони левове. Призоваваме в бъдеще българският парламент да не се използва като трибуна за непроверени и лъжливи твърдения, а да бъде дом и пример за законността в страната.

В тази връзка „Градус“ АД информира, че както досега, така и в бъдеще, ще използва всички законови средства да защитава интересите на своите акционери, както по съдебен път, така и чрез сезиране на компетентни органи при случаи, в които лица ощетяват нашите акционери и уронват престижа на компанията, заявяват от птицекомбината.

Името на Иван Пилето бе намесено в зрелищен скандал в председателстваната от Мая Манолова временна парламентарна комисия за ревизия на управлението на ГЕРБ в 45-ия парламент. На едно от заседанията ѝ бизнесменът Светослав Илчовски обяви, че именно Ангелов е подарил на бившия премиер Бойко Борисов едно от златните кюлчета, които се виждат на прословутите "снимки от спалнята".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

2

офф бее

19.05 2022 в 13:15

И аз не купувам. Тия са ми в черния списък, наред с компаниите на пеевски и някои други. Винаги има избор...

12073

1

IvanofRumen

19.05 2022 в 11:30

Може и да нямате нарушения, но продавате пилетата с перушината и не добре почистени. Гнусна стока. Не купувам нищо с марката Градус!