Говорителят на НАП напуска след 21 години в приходната агенция

OFFNews 15 декември 2021 в 10:31 1865 1

Снимка Александра Маркарян, архив

Говорителят на Националната агенция за приходите я напуска след 21 години работа там. Росен Бъчваров съобщи за решението си снощи със следния пост:

"От утре започвам нов път като комуникационен директор на международна компания, оперираща в България. Откакто започнах работа за първото от 11 правителства преди 21 години, с които имах вземане даване, знаех, че успехът се корени в диалог, честност, открита комуникация и взаимно уважение. Всеки ден вярвах, че контролният орган и счетоводителите могат и трябва да се стремят да постигат разбирателство, вместо да враждуват от двете страни на барикадата. И прозрачността, откритото общуване, обсъждането и намирането на взаимния интерес са по-добри съветници от административната принуда и бюрократичната глухота. Това се стремих да правя всеки ден. Доста постигнахме заедно, още много остава, но пътят е верен", написа Бъчваров в една от групите на професионални счетоводители.

В писмо до колегите си в НАП, цитирано от dir.bg, Бъчваров уточнява, че решението е било отлагано дълго време.

"Рутината е лош съветник, а увереността в повтарящи се задачи е само наглед комфортна. Затова следващата ми професионална стъпка е в международен екип с десетки неизвестни на ден. За мен беше чест да служа на обществото, да възприемам себе си чрез НАП от началото до днес и да се опитвам ден след ден... да накарам слона да препуска. Всеки знае, че слоновете не могат да препускат. Особено административните слонове, които мислят дълго, ходят бавно, невъзмутими са, но затова пък дебелокожи. Благодаря за това, че ако не да препуска, то заедно успявахме да накараме нашият административен слон да се забърза, дори да тича понякога", допълва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

1

случайно прочетох

15.12 2021 в 14:48

Много се радвам, че повече няма да му слушам наставническия тон!
А тъпотията с лотарията с касови бележки, остава ненадмината!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!