Quantcast

Горанов: Местните данъци са изключително ниски! Ако кметовете ги задържат така, да не се обръщат към правителството

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2019 в 14:07 4933 6

"Градоначалниците трябва да преценят каква политика да водят и да поемат своята отговорност. Ако решат да задържат ниски данъците и таксите, да бъдат така любезни да не се обръщат към правителството", каза министъра на финансите Владислав Горанов пред Нова телевизия.

По думите му местните данъци и данъчните оценки на имотите в България били изключително ниски и това била причината приходите от тях да не са достатъчни да се поддържа и развива местната инфраструктура.

Според Горанов критиките към проектобюджета му за догодина били неоснователни. "Ако погледнете приходите за 2020 г., като дял от брутния вътрешен продукт, ще видите, че те нарастват, т.е. хипотезата, че залагаме по-ниски приходи, за да разчитаме евентуално на някакво преизпълнение, е несъстоятелна”, коментира Горанов. И допълни, че през следващата година ще бъдат събрани с около 3,5 млрд. лева повече.

Той подчерта, че нито лев от преизпълнение на бюджета не може да бъде изхарчен от правителството. Ако има такива средства, те автоматично отиват за подобряване на бюджетното салдо - заяви той.

Той защити проектобюджета и в друга му част: старите пенсии да не бъдат преизчислени, а осъвременени само по швейцарското правило, с 6,7%. Ако искаме по-високи пенсии, трябва да има по-високи заплати - е логиката му.

По темата "Гешев" Горанов смята, че не е редно изпълнителната власт да издига нова кандидатура за главен прокурор след връщането на кандидатурата на Иван Гешев от президента Румен Радев. Подобно нещо - според него - би било намеса в независимостта ѝ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1811

6

Toni2019

09.11 2019 в 20:40

Някой трябва да му обясни, че тези практики не са дясна политика. Време е журналистите да почнат да питат герб защо се определят като десни щом нищо дясно не правят. За ЕНП ги знам, че ги допускат само заради гласовете ама скоро ще станат рехави и тогава дали пак ще гледат на тях като на десни и в ЕС

11406

5

Hihi1981

09.11 2019 в 10:00

Данъците били Ниски,а заплатите какви са???

2000

4

Ivan Androv

08.11 2019 в 18:04

А безобразното раздуване и наплодяване на държавна и общинска администрации ? Както всевъзможни щатове във държавните оглозгани мастодонти ? Службички знайни и незнайни на държавната ясла, но щедро подплатени като размер плюс бонуси ? А откраднатите от нехайство и корупция бюджетни и европейски парички ? А отмъкнатите и дадени на метрополията Московия (срещу жалки лични комисиони от другарчетата ти) за "ядрени" самовари милиарди ? Че и несъбрани дължими от десетилетия акцизи , ДДС и реални брутни обороти от нашите приятелчета -пишман капиталисти ? Айде холам сега простолюдието да се бръкне и плати масрафа .Нагличко ! Твърде нагличко гусссин министър !

3774

3

ЛАФЪРДИЕВ

08.11 2019 в 15:41

А!! ПОВЛЯКОХА КРАК!!!
ВДИГАНЕТО НА МЕСТНИТЕ ДАНЪЦИ ОТПОЧНА!!!
Първа кметицата на Габрово, се отблагодари на Баце и Горанчо за избирането си.. И спази предизборното обещание, дадено пред тях..
На втория си ден след избирането пусна предложението за увеличаването..
А с пускането изрази и благодарността за избирането и от габровлии..
Да им е честита новата кметица..


3774

2

ЛАФЪРДИЕВ

08.11 2019 в 15:37

ГОРАНЧО, ГОРАНЧО!!!
През септември 2019-та в туй "умно" правителство с постановление обявихте: "От 1 януари 2020 г. линията на бедност да бъде 363 лева."
НОИ внесе уточнението - " при размер на линията на бедност от 363 лв. средномесечно на човек от домакинство, под прага на бедност са 1 663 668 души."
Също така - за доходи до 3000 лева - преките данъци и ДДС прибират в бюджета 47,3% от това, което дават работодателите за едно работно място.. БЕЗ АКЦИЗИ и МЕСТНИ ДАНЪЦИ И ТАКСИ..
КОЛКО БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ ЩЕ ИЗПРАТИТЕ ОЩЕ ПОД ЛИНИЯТА НА БЕДНОСТТА?
КАКВИ ЩЕ БЪДАТ ПРИХОДИТЕ, КОГАТО НАД 2 МИЛИОНА ГРАЖДАНИ НЯМА ДА МОГАТ ДА ГИ ПЛАЩАТ??
ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ФЕВРУАРИ 2013-та???

8015

1

stob

08.11 2019 в 14:42

Тогава ние лично ще те откажем от тези мераци !Нито един кмет не е обещавал увеличение на местните данъци и такси! А ти господине, не си избиран пряко от народа! Затова се скрий някъде и се сниши! Забрави ли за "червената"лампа?