ГЕРБ ще подкрепи вдигането на минималната заплата

OFFNews 04 декември 2021 в 19:12 1855 0

Деница Сачева

ГЕРБ ще подкрепи в парламента вдигането на минималната работна заплата и запазването на парите за пенсионерите, обяви в интервю за "Нова нюз" бившият социален министър, сега депутат, Деница Сачева.

„Но ще настояваме за много ясна средносрочна прогноза по отношение на разходите, както и дали всички тези социални плащания могат да бъдат обезпечени и то в следващите 3 години”, подчерта тя.

„Ако ние управлявахме в момента, щяхме да предложим 720 лв. минимална работна заплата, защото считаме, че това трябва да бъде числото от началото на следващата година”, добави Сачева.

По думите ѝ от ГЕРБ категорично се противопоставят на това да се вдигат доходи чрез взимане на заеми и да се дават щедри социални обещания. По този повод партията внася мораториум за теглене на нови заеми. „На практика в момента не е ясно служебното правителство с кого се конкурира. Ние винаги говорихме за това, че то е активен участник в изборите, а не е безпристрастен организатор, какъвто трябва да бъде. Не може то да взима решения от стратегически характер”, каза Сачева.

„Нека видим какво ще се случи със сформирането на редовно правителство. Не изключвам възможността едно редовно такова да внесе свой бюджет. Възможните сценарии са много и различни”, коментира още тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови