Георги Ганев: Газпром пак промени условията, отнесе се безпардонно към страната ни

Ние сме малък потребител и можем да се снабдяваме за собствените си нужди от предиханията на минаващите през България потоци, заяви депутатът от ДБ

OFFNews 23 май 2022 в 08:45 11727 8

Георги Ганев

Снимка Нова тв архив

„Газпром” са променили условията, по които природният газ да се плаща в рубли, и затова се спекулира, че редица държави ще приемат условията им.

Това заяви депутатът от „Демократична България” Георги Ганев по Нова тв, като коментира дали България също трябва да поиска от Европейската комисия тълкуване дали плащането на газ в рубли е нарушение на санкциите. 

След като България показа, че може да се справи без руския газ, руската страна промени пак условията. Условията, при които спряха газа за България и условията, които са в момента, са различни”, посочи той.

Ганев не би препоръчал страната ни да се върне към доставки от „Газпром”.

„Това е партньор, на който не може да се разчита за изпълнение на договори. „Газпром” се отнесе специално към страната ни по изключително безпардонен начин”, категоричен е депутатът от „Демократична България”.

Спреният газ според Ганев може да се окаже „замаскирана благословия”. „Ние сме малък потребител и можем да се снабдяваме за собствените си нужди от предиханията на минаващите през България потоци”, уточни той. И подчерта, че перспективата пред страната ни е да започне да се снабдява независимо с газ.

Относно цената на синьото гориво прогнозите са, че тя ще се нормализира до края на годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-60

7

офф бее

23.05 2022 в 14:14

Кокорчо
Ти си от страната на продавача, така че не се обаждай! По-добре да плащаме по-скъпо, но да не сме зависими от рекетьори.
Злотоку4е, какво значи " катат тоеарите", че не ти схванах позицията нещо...

-6142

4

Кокорчо

23.05 2022 в 09:33

Германия и Италия са глупаци, само ние сме най- умни и не купуваме руски газ. Както и най - богатите в Европа за да купуваме на тройна цена.

2923

3

Cornucopia

23.05 2022 в 09:08

Никакво връщане към Газпром. Никой не може да ме убеди, че за тази нищожна потребност от природен газ каквато има България няма да има алтернативни източници. Стига с този данък благодарност. 150 години аман вече

2099

2

Mateevk

23.05 2022 в 09:07

Точно така е! Това е играта на Путин, но като има кой да му се лови... А на публиката така и няма да бъде дадена възможност да разбере детайлите - тези, които обръщат колата.

12073

1

IvanofRumen

23.05 2022 в 09:06

Няма страшно, банкянския хитрец и слуга на Путлер ще оправи нещата. Не само в територията си, но и в целия свят.
 
X

Да помогнем на украинските деца!