Гърция се ядоса на Lidl: Изтрил кръстовете на църквите им от опаковките си

OFFNews 02 септември 2017 в 11:29 51111 18

Гърците се ядосаха на веригата магазини "Lidl", че в седмицата на техните продукти - гръцка седмица, търговците изтрили от опаковките си християнските символи на страната им.

Това пише българският вестник за Гърция - "Български новини", който цитира възникналия скандал, описан в RTL.

„Аз съм шокиран да видя "Лидъл" да продава гръцки продукти, опитвайки се да изтрие част от гръцкия пейзаж и култура“, пише клиент на магазина на име Антоан, който се обърна към мрежата RTL, и сигнализирал за проблема.

Към оплакването си той е прикрепил снимките на опаковките, които е купил от Белгия. На тях се вижда как традиционен пейзаж на църкви с кръстове отгоре са сложени върху гръцките традиционни продукти ERIDANOUS, които се предлагат от "Лидъл" тази седмица.

По този начин църквата без кръст в Санторини се появява на пакети от кисело мляко, шам-фъстъци, фета и дори мусака.

„Помолихме "Лидъл" да обясни причината, поради която кръстът е премахнат“, казва пред RTL.be възмутеният клиент.

От там отговарят: „Избягваме да използваме религиозни символи, защото не искаме да изключваме религиозни убеждения. Ние сме компания, която зачита мултикултурализма и този принцип е илюстриран на „дизайна“ на опаковката“.

От Лидъл обаче не обясниха защо е избран този пейзаж, а не такъв, в който няма църква или друг християнски символ.

Разкриването на проблема предизвика силни реакции, като потребителите са шокирани и възмутени от решението на германската верига, която се извини на потребителите: „Намерението ни не беше да шокираме. Избягваме използването на религиозни символи в нашите пакети, за да поддържаме неутрално отношение към всички религии и ако това се разбира по друг начин, тогава се извиняваме на онези, които са шокирани", каза говорителят на "Лидъл" в четвъртък следобед.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11178

18

Крушата

04.09 2017 в 16:35

„Избягваме да използваме религиозни символи, защото не искаме да изключваме религиозни убеждения. Ние сме компания, която зачита мултикултурализма и този принцип е илюстриран на „дизайна“ на опаковката“
Нещо не ми ясна логиката тука! Как свалянето на кръст от църква не е изключване на "религиозни убеждения"!?!

13350

16

torbalancho

02.09 2017 в 23:51

Ако беше полумесец първо мюсюлманите щяха да се обидят че са го сложили, щяха да газят малко хора, после като го махнат щяха да се обидят че са го махнали, и пак да газят малко хора по площадите... Пс Обява, мхмед али ага търси да наеме камион за няколко дена...

13350

15

torbalancho

02.09 2017 в 23:45

еми то мусака е турска дума бре, серсемино

7705

14

kristo g

02.09 2017 в 20:56

Професорче ,ти не си у ред.
Ганьо ли е личното ти име?

14469

11

случайно прочетох

02.09 2017 в 16:59

Тия лидъл, не стига, че продават боклуци, но са си позволили и фалшификация!Кой изобщо им влиза в бакалиите втори път?
Влизах веднъж, че комшии ми казаха, че видели платна за рисуване, отидох и какво да видя?Някаква имитация на памучно платно, не добре опънати на крива под рамка!А цените, като платната в Слънчогледа!Повече не стъпвам там!

11739

10

muhlio

02.09 2017 в 16:38

На скапаняците от маркетинговия отдел на Лидъл, някой трябва подробно да им обясни, че махането на кръстовете е сериозна обида...към християните.
Аз влизам 3-4 пъти на година в техните магазини и мисля да разредя посещенията си.