Фирма с 3 лева капитал купи Дипломатическия клуб в Бояна

OFFNews 08 септември 2016 в 13:12 20862 4

Новорегистрираната старозагорска фирма "Ексклузив уеб дизайн" ООД, чийто капитал е 3 лева, спечели на търг Дипломатически клуб "Бояна" за 8,5 милиона лева без ДДС. До наддаване за имота в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) не се е стигнало, тъй като е нямало други кандидат-купувачи за резиденцията, уточниха от ведомството на Емил Караниколов.

Дяловото участие в новия собственик на атрактивния имот е разпределено между трима души. Това са Ванеса Томева Тодорова, Йордан Станимиров Йорданов и Димитър Старимиров Йорданов. Регистрираните им дялове са равни - по 1 лев.

В сайта на "Ексклузив уеб дизайн" е отбелязано, че фирмата се занимава с "цялостна интернет реклама на европейско ниво" и интернет оптимизация.

Според информация на Клуб Z зад "Ексклузив уеб дизайн" стои известният депутат от ДПС Делян Пеевски, но за това няма документални доказателства.

Дипломатически клуб "Бояна" доскоро бе част от активите на Агенцията за дипломатически имоти и собственост (бившето Бюро за обслужване на дипломатическия корпус).

От 2011 г. резиденцията е отдадена под наем на софийската фирма „Приор“, собственост на Христо Кацаров. В официалните регистри между него и Пеевски също няма информация за общ бизнес или индиректни връзки.

От Агенцията за приватизация уточниха, че "Приор" също е внесла депозит за участие в търга, но нейни представители не са дошли на наддаването. Документи за участие в процедурата е закупила и фирмата "Май риал естейт" ЕООД, но те дори и не внесли таксата за допуск.

"Ексклузив уеб дизайн" има три варианта да осигури средствата за Дипломатически клуб "Бояна". Това трябва да се случи през следващите 20 дни. Едната възможност е парите да бъдат внесени от физическо лице, втората - от друга фирма, а третата - да бъдат осигурени чрез финансиране от банка.

При първите два варианта задължително данъчните ще проверят произхода на средствата, уточниха от АПСК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20374

4

Стринка Минка

08.09 2016 в 23:09

Така се почна. От време костово оно.
И така си продължава.

25665

2

Victimized

08.09 2016 в 13:35

И се предполага , че няма да бъдат разследвани понеже няма нищо нередно в това нали ?