Ферман: Всички търговци в Одрин да научат български

OFFNews Последна промяна на 01 декември 2018 в 17:45 15322 3

Председателят на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин (СКЗТО) Кемал Джингьоз съобщи, че ще бъдат организирани безплатни езикови курсове по български и гръцки с цел осигуряване на по-лесното контактуване между българите и гърците, които идват в града и търговците.

Това съобщи obzornews.bg - българско онлайн издание, което следи в детайли случващото се в Турция и Близкия изток. 

Заради поевтиняването на лирата спрямо долара, интересът на българските и гръцките граждани към пазаруването в Одрин остава висок. Въз основа на заявени молби от търговците, СКЗТО пое инициатива за организиране на езикови курсове по български и гръцки. Това съобщава на сайта си „Хабертюрк“.

Председателят на СКЗТО Джингьоз заяви, че на търговците ще бъдат раздадени и речници на съответните езици.

„Смятаме да отворим курсове по български и гръцки за търговците. Модулът на курса ще включва техники за продажба и удовлетворяване на клиентите. Организираме съвещания и с Тракийския университет. Ще сключим договор с университета. Ще се опитаме поне търговците да натрупат лексика, с която да посрещат българските и гръцките клиенти на тезгяха. Търговците отправиха искане към нас. Подготвяме брошура съвместно с Камарата на индустриалците и търговците в Одрин. Ще раздадем и българско-турски и гръцко-турски речници на търговците. Това ще стане благодарение на Областна дирекция по търговията.“, заяви Кемал Джингьоз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12132

3

поп Дръвчо

01.12 2018 в 19:47

Ашколсун, аркадашлар.

А може ли тоя Кемал Джингьоз да дойде да поналее малко акъл и на българските търговци, че са много зле горките и половината още живеят в соца - включително родените цяло десетилетие след соца. Някои очакват да им се молиш да ти продадат нещо, други пък български говорят по-зле от някои жители на Одрин.

7929

2

borislavus1

01.12 2018 в 18:35

Много добре правят.
Остава само да вземем територията.

12193

1

SC

01.12 2018 в 18:16

Нали султанът каза, че Аллах ще им оправи икономиката. За какво са им българи и гърци?
 
X