"Еврохолд" обжалва в съда забраната да купи ЧЕЗ

OFFNews 12 ноември 2019 в 16:27 2041 0

Еврохолд България АД обяви, че обжалва в съда решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), с което на компанията бе забранено да купи активите на ЧЕЗ Груп у нас.

Холдингът вече е внесъл жалба в Административен съд – София област. Чешката енергийна група също предприе административни мерки срещу решението на българския регулатор, съобщават от Еврохолд.

От дружеството заявяват, че продължават изпълнението на обявената през октомври стратегия за създаване на силна регионална ютилити компания в рамките на холдинга по модела на Евроинс Иншурънс Груп АД (EИГ), която е една от големите застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си.

Еврохолд България АД е най-големият публичен холдинг в България и водеща независима бизнес група с дейност в Централна и Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията развива дейност в 10 страни в Европа в областта на застраховането, лизинга, продажбите на автомобили, инвестициите и управлението на активи. Акциите й се търгуват на фондовите борси в София и Варшава. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови