eMAG обжалва глобата на КЗК

OFFNews 17 март 2015 в 14:42 4236 0

Собственикът на онлайн магазина eMAG "Данте Интернешънъл" ще обжалва глобата, наложена от Комисията за защита на конкуренцията.

КЗК реши да глоби "Данте" с над 130 000 лева заради това, че е дал твърде скъпа награда за участие в томбола, обвързано с покупка от електронния магазин.

"Онлайн търговецът счита санкцията за необосновано висока, превишаваща извънредно печалбата и стойността на привлечения бизнес по време на кампанията", пишат от фирмата в становище по повод решението на Комисията.

Жалбата е подадена от служител на intermarket.bg, собственост на Интерсервиз Узунови АД, разкриват от "Данте Интернешънъл" и коментират решението на КЗК с думите:

„Нашата политика е винаги да се съобразяваме с регулациите и считаме, че сме спазили законовото изискване стойността на предлаганата награда в кампанията без ДДС да не надвишава 15 пъти размера на минималната работна заплата в България. Обаче решението на КЗК е, че този аргумент е недействителен и че законовото изискване не е спазено – стойността наградата би трябвало да се измерва с включено ДДС. Поради това наградата, която даваме, надхвърля законово разрешената стойност с 400 лв. Разбира се, ще обжалваме това решение, но въпреки това сме радостни, че превръщаме онлайн пазаруването в страхотно изживяване и че направихме почивката на един наш клиент незабравим спомен от Канарските острови.“

eMAG ще продължи да предлага добри промоционални условия и отлично обслужване на своите клиенти, се казва в становището.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови