Ел Би Булгарикум е със сменено ръководство и намален състав на съвета на директорите

OFFNews 29 септември 2023 в 19:37 2566 0

Продуктите на Ел Би Булгарикум

Снимка lbbulgaricum.bg

Продуктите на Ел Би Булгарикум

С решение на Съвета на директорите на „Държавната консолидационна компания“ е намален съставът на Съвета на директорите в държавната компания "Ел Би Булгарикум" от петима на трима членове.

Назначен е и нов състав, в който влизат - Христо Иларинов Михайловски, като независим член, Ивайло Цветанов Лилов и Анна Людмилова Радовска, като представители на държавата.

Решението на едноличния собственик на капитала на „Ел Би Булгарикум“ ЕАД е взето след "направен пълен анализ на ефективността на управлението на дружеството. Съветът на директорите на ДКК изиска информация за дейността на "Ел Би Булгарикум" за периода от 01.01.2023 до 31.08.2023г. След внимателен преглед на получената информация ръководството на ДКК констатира факти и обстоятелства, които дават основание да се изкаже обосновано предположение за извършване на недобросъвестни действия и недостатъчен контрол при извършване на управление на дружеството" - съобщават от ДКК.

За същия период има постъпили сигнали за нарушения при управлението на компанията, по които са "назначени проверки от компетентните органи".

На свое заседание новият състав на Съвета на директорите на "Ел Би Булгарикум" е избрал за изпълнителен директор на компанията Ивайло Цветанов Лилов. Той е магистър по специалностите "Право" и "Икономика". Притежава дългогодишен опит и експертиза в сферата на финансовата дейности, в изготвянето на бюджети, финансови инвестиционни анализи, в организацията и контрола за изпълнение на бизнес програми. Лилов е бил член на Съвета на директорите в "Държавната консолидационна компания".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки