Ефективна стачка ще е предизвикателство за електрическата система

OFFNews 08 октомври 2023 в 21:08 3700 3

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Румен Радев, министър на енергетиката в кабинета "Денков"

Ефективна стачка ще е предизвикателство за електрическата система, каза пред Би Ти Ви енергийният министър Румен Радев.

По-рано днес протестиращите съобщиха, че се подготвят за ефективни стачни действия. В предаването "Защо, г-н министър" Радев заяви, че не е знаел за подобни действия и добави:

"При всички положения ефективни стачни действия са сериозно предизвикателство за една електроенергийна система."

Той коментира, че искането на миньори и енергетици за изтегляне на териториалните планове е странно. По думите му те са  единственият инструмент на солидарност, позволяващ да се започне решаването на проблемите във въглищните райони.

"Въглищните централи имат своята роля, своето място. Това е формулировката, която успяхме заедно да изработим. Те са една съществена част от нашата критична инфраструктура. Ако говорим за ефективни стачни действия, в най-критичното в на най-голямо потребление на неблагоприятни климатични условия, те ще имат своето отражение", коментира още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-529

3

6екеr4о

09.10 2023 в 13:48

Преди 2 дни Стояна Георгиева имаше кратък, но много точен редакционен коментар в Медиапул по темата: от една страна цената на тока е била повишена с 3% тази година заради тецовете, а от друга - по магистралите нямало нито един стачкуващ, който да не е платен!?

Сюрреалистично: да си плащаме скъпо, за да ни тровят професионално...

135

2

Far Rider

09.10 2023 в 10:38

Kilca, и изведнъж ще открием, че можем и без тези ТЕЦ-ове както можем и без руски газ. Да му мислят въглищарите. Явно забравят, че сме в европейския енергиен пръстен и няма да им срив на системата.

2159

1

Kilca

09.10 2023 в 10:18

Тази стачка ще е чудесен повод да се адаптира енергийната система за работа без тези централи и постепенното им извеждане от експлоатация.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки