Debenhams си осигури финансова инжекция от 40 млн. паунда в борбата за оцеляване

OFFNews 12 февруари 2019 в 16:25 2471 0

Debenhams си осигури финансова инжекция в размер на 40 милиона паунда, за да си осигури допълнително време, за да договори дългосрочно споразумение с кредиторите, съобщи Би Би Си.

Борещата се за оцеляване верига магазини нарече споразумението "първа крачка" към устойчиво бъдеще. Фирмата се стреми да предоговори условията по изплащането на дълговете си и да ускори плановете за затварянето на магазини. Очаква се около 20 да спрат работа тази година.

Debenhams, която имаше универсален магазин и в България, дължи £520 млн. на банки и се надява да доведе до успешен край преговорите за дългосрочно рефинансиране от банки. Новината за допълнителното финансиране повиши цената на акциите с близо 40% в началото на търговията днес.

Debenhams има 165 магазина и е работодател на около 25 000 души. Компанията отчете загуба в размер на £491.5 млн. миналата година и обяви, че има спад на продажбите по Рождество. Оттам съобщиха още, че планират да затворят до 50 магазина за 3 до 5 години, което застрашава 4 000 работни места. Веригата не е оповестила кои търговски обекти планира да затвори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови