Данъчни ще следят дали кръчми и хотели отчитат приходите от 8 декември

OFFNews Последна промяна на 25 ноември 2014 в 16:01 1748 0

Данъчни служители ще наблюдават ресторанти, хотели и дискотеки отчитат всички приходи от продадените куверти за студентския празник на 8 декември, съобщи НАП.

Те ще следят продажбите в сайтовете и ще правят проверки на място под прикритие.

Ревизорите използват и компютърната система за връзка на касовите апарати с НАП, за да открият рискови търговци.

През тази година основният подход на проверяващите ще е т. нар. открито наблюдение – постоянно присъствие в заведенията на инспектори, чиято роля е да наблюдават отчитането на приходите и издаването на документи за покупките. 

От НАП напомнят, че за плащанията на туристически пакети за студентския празник задължително се издава касова бележка, освен в случаите, когато парите се превеждат по банков път. Сигнали за неиздаване на фискален бон се подават на телефон 0700 18 700 на цената на градски разговор от цялата страна.

„Не измерваме успеха на проверките с броя на съставените актове. По-важният въпрос е търговците да отчетат оборота си коректно. Затова вече следим паричните потоци и ще изпратим екипи на НАП, които да наблюдават на място в дните около 8 декември. Съветваме и студентите за пазят документите за плащане, защото те са единствената им гаранция за качествена услуга“, каза по повод предстоящите наблюдения заместник-изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !