ЧЕЗ ще отчете извънредно електромерите заради поевтиняването на тока

OFFNews 25 юни 2020 в 11:51 4662 0

„ЧЕЗ Разпределение България“ АД ще извърши извънредно отчитане на електромерите на клиентите си. Това се налага заради определените от Комисията за енергийно и водно регулиране на нови цени на електроенергията, които влизат в сила от 01 юли 2020 г.

Графикът на извънредния отчет ще бъде публикуван на сайта на Дружеството www.cez-rp.bg /в секция „Графици“/ на 29 юни 2020 г., понеделник. След тази дата, информация за графика на извънредното отчитане може да се получи също в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ и на денонощната телефонна линия 0700 10 010.

С цел да се обезпечи бързото и качествено отчитане на електромерите, компанията ангажира допълнително 336 служители. Всички отчетници ще работят с удължено работно време на 01.07.2020 г. Поради физическата невъзможност всички електромери да бъдат отчетени в един и същ ден, месечните сметки на клиентите ще бъдат преизчислени към датата на въвеждане на новите цени.

За гарантиране на максимална коректност при фактуриране на консумираната електроенергия, клиентите имат възможност сами да отчетат показанията на електромерите си към 30 юни 2020 г. Самоотчитането е по желание и не отменя извършването на месечен отчет от страна на Дружеството. Клиентите, които желаят да се възползват от тази възможност, следва да отчетат показанията на електромера си на 30 юни 2020г. и да подадат данните към компанията между 1 и 5 юли 2020 г. през уеб-сайтовете www.cez-rp.bg (секция „Електронни услуги“) или www.cez.bg (секция „Е-услуги“) в меню „Деклариране на показания“ на имейл [email protected], на телефонна линия 0700 10 010 (меню 2) или в центровете за обслужване на клиенти на ЧЕЗ. Клиентите трябва да посочат данните от електромера по всички тарифи, клиентски номер, абонатен номер, трите имена на титуляра и адреса на обекта, за който се декларират показания. Подадените данни от самоотчета през този период се считат за отчетено потребление към 30.06.2020 г., включително.

Фактурите през месец юли ще съдържат информация за консумираната електроенергия за два отчетни периода – по стари и по нови цени.

Според новите тарифи на КЕВР от 1 юли намалението на електроенергията за клиентите на ЧЕЗ е с 0,45%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови