Булгартрансгаз дари 6000 кг електроди на Украйна

Александра Маркарян 26 март 2022 в 18:58 2422 1

"Булгартрансгаз“ дари 6 хиляди килограма електроди на оператора на газопреносната мрежа на Украйна. Така българската компания е отговорила на призива на украинския оператор за спешна помощ от материали, консумативи и суровини, за да може да се поддържа газопреносната мрежа в Украйна в техническа изправност.

"На 23-ти март операторите на газопреносни мрежи „Булгартрансгаз“ ЕАД и GAS TRANSMISSION SYSTEM OPERATOR OF UKRAINE LLC (GAS TSO LLC) подписаха договор за дарение на 6 000 килограма електроди, които са от съществено значение за поддържането на газопреносната мрежа в Украйна в техническа изправност. Предприети са необходимите мерки дарените консумативи да бъдат транспортирани от и за сметка на „Булгартрансгаз“ ЕАД на румънска територия в близост до украинската граница.

Стойността на консумативите е в размер на 80 659 лв. без ДДС.Европейската мрежа на операторите за пренос на природен газ ENTSOG уведоми операторите на газопреносни мрежи в Европа и в частност „Булгартрансгаз“ ЕАД за спешната необходимост от осигуряване на материали, консумативи и суровини за функционирането на Оператора на газопреносната мрежа на Украйна - GAS TSO LLC. Целта е да се предприемат действия и ангажименти във връзка със сигурността на доставките на газ в Европа и осигуряване на подкрепа за Оператора на газопреносната мрежа на Украйна", се казва в съобщение на "Булгаргазтрансгаз".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови