Булбанк удвоява лимита за безконтактни плащания

OFFNews 01 април 2020 в 14:51 2090 0

УниКредит Булбанк удвоява лимита за безконтактни плащания. Без въвеждането на ПИН вече ще може да се плащат до 100 лв., съобщават от банката и уточняват, че по този начин 9 от 10 плащания няма да изискват въвеждане на ПИН и, съответно, контакт с ПОС терминала.

Промяната на максималната сума влиза в сила от днес, 1 април*. Тя важи за всички дебитни и кредитни карти с безконтактна функционалност, издавани от УниКредит Булбанк.

Статистиката на банката показва, че от началото на извънредното положение на 13 март досега почти 90% от плащанията с карти на ПОС терминали на банката са в размер до 100 лева. Това означава, че отсега нататък 9 от 10 плащания ще се извършват, без да е необходимо въвеждането на ПИН, което допълнително ще сведе до минимум контакта на клиентите с всякакви повърхности при покупка.

Промяната на лимита ще се извърши автоматично, така че няма нужда клиентите да посещават филиалите на банката.

УниКредит Булбанк препоръчва на клиентите си да се възползват от дигиталните ѝ канали, като Булбанк Онлайн, Булбанк Онлайн, Центъра за контакт с клиенти и банкоматите и зоните за самообслужване. При посещение във филиали клиентите се приканват да спазват препоръчителното разстояние от 2 метра помежду си и персонала, както и да използват маски или да прикрият устата и носа си с шал.

* Поради необходимост от актуализиране на софтуера на всички ПОС терминали, както на УниКредит Булбанк, така и на другите банки, е възможно в определени търговски обекти въвеждането на новите условия да не са приложими.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови