БСК вещае колосални загуби: Провалят Месомания, Светът на млякото, Салон на виното

OFFNews 28 октомври 2020 в 14:27 2936 0

Българската стопанска камара иска промени в заповедта  на здравния министър Костадин Ангелов във връзка с ограничителните мерки срещу разпространението на COVID-19. Работодателската организация обяви част от мерките като дискриминационни. 

Работодателската организация изпрати писмо до Ангелов, в което посочва, че е невъзможно провеждането на редица конферентни събития заради новите текстове, които влизат в сила от утре. 

Според заповедта на Ангелов провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 души. 

От работодателската организация коментират, че това ограничение прави провеждането на подобен тип събития "практически невъзможно". 

"По този начин се спира дейността на конферентните и изложбените центрове", добавят от БСК. 

Следващата точка от заповедта на здравният министър гласи, че се допуска провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при заетост на местата до 30%.

От БСК посочват, че с тази точка е "налице дискриминация спрямо други сходни събития". 

Друга точка гласи, че на всички пазари, тържища и базари на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите.  Работодателската организация иска изложенията да бъдат включени към тази точка. 

От БСК обясняват, че ако не бъдат направени тези промени в рамките на днешния ден, ще бъде невъзможно провеждането на вече планирани събития в края на настоящия и началото на следващия месец. 

Събитията, посочени от камарата, са в периода от 4 до 7 ноември. 

- Международно изложение за месо и месни продукти "Месомания", организирано от Асоциация на месопреработвателите в България;

- Международно изложение за мляко и млечни продукти "Светът на млякото", организирано от Асоциация на млекопреработвателите в България;

- Международно изложение за хлебопроизводство и сладкарство "БУЛПЕК", организирано от Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите;

- Международно изложение за вина и спиртни напитки "Салон на виното", организирано от Национална лозаро-винарска камара;

- Международно изложение за храни, напитки, опаковки и машини "ИНТЕРФУД & ДРИНК", организирано от Интер Експо Център.

"Тези събития са в крайна фаза на подготовка и до момента са вложени не малко средства и усилия, а икономическите последици за изложбените центрове и за изложителите ще бъдат колосални", предупреждават от БСК. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews