Quantcast

България е третият най-голям вносител на плодове от Турция

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2014 в 08:28 4861 4

България е третият най-голям вносител на плодове от Турция
България е третият най-голям вносител на плодове от Турция

България е била третият най-голям вносител на турски плодове през миналата година, предаде агенция Синхуа, като се позова на Асоциацията на турските износители на пресни плодове и зеленчуци.

На първо място е Русия, която е купила турски плодове за 235 милиона долара, което се равнява на една трета от турския износ. Следват Германия, която е внесла турски плодове за 127 милиона долара, България - за 43 милиона долара, и Ирак - за 40 милиона долара.

През 2013 г. Турция е изнесла плодове за общо 708,5 милиона долара, увеличение от 16 процента спрямо предходната 2012 г. и рекордно високо равнище в последно време.

Най-голям дял се пада на гроздето - 187 милиона долара и увеличение от 15 процента, следвано от черешите - 155 милиона долара.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.01 2014 в 12:12

често,чета за България какви бели направила..аз, като честен данъкоплатец,се разграничавам.назовавайте нещата с истинските им имена.в случая става въпрос за действия на политическата и икономическа МАФИЯ.трябва да уведомяваме правилно подрастващите ,а не да подменяме истината,като в досегашните учебници по история (наБКП иКПСС)

06.01 2014 в 10:22

Идеята ви да седим гладни е добра. Гладът, казват, лекувал /гладолечение/. Не всичко, но от простотията българска - със сигурност ще ни излекува. Може и да поумнеем и да започнем да си произвеждаме храни. Поне тези, които са близо 80% от вноса.
Стара максима е, че държави, които се самоизхранват са ... неконтролируеми. Явно някой не иска да сме такива за да бъдем контролирани нонстоп. Не случайно сините чучулиги най-напред съсипаха земеделието. Е, факт е, че преди тях червените кхмери окрадоха тракторите и каквото им падне, за да подготвят почвата.
Въпрос: Защо след толкова много евросубсидии в земеделието - производството на храни намалява, но за сметка на това цените се повишават?

06.01 2014 в 10:02

Имате предложение да ги внасяме от Сибир може би?!? Или от Аляска?!?
Ами след като демократичните правителства след 1989 година разсипаха селското стопанство, гладни ли да седим?

06.01 2014 в 09:10

Ако държавите в района на Сахара се управляват от българско правителство - те ще станат най-големият вносител на пясък в света.