Американска компания купува 50 процента от Овергаз Инк.

OFFNews 08 юли 2021 в 22:02 4126 0

Снимка БТА

Американската компания Linden Energy придобива 50 процента от "Овергаз Инк.", съобщи пред БТА изпълнителният директор на българската газова компания Светослав Иванов.

Договорът бе подписан по време на форума "Три морета" в София.

Сделката е част от стратегията на Linden Energy за увеличаване на инвестициите в България и региона.

"Ние сме много ентусиазирани да продължим работата си в България и на Балканите и аз вярвам, че "Овергаз" е перфектният партньор, който от лидер на българския пазар може да се превърне в лидер в Балканския регион. Ние активно ще подпомагаме "Овергаз" в усилията за диверсификация на енергийния пазар в България с добавянето на нови източници на природен газ, единият от които е американски втечнен газ", каза Стивън Пейн, президент на Linden Energy, цитиран от вестник "Сега".

Той отбеляза, че в някои държави на Балканите като Албания и Косово например газификацията почти не е развита и това отваря огромни възможности за развитие.

"Linden Energy ще подкрепи нашите усилия за развитие на газовия пазар в страните от Западните Балкани с осигуряването на политическа и финансова подкрепа за тези проекти. Плановете ни са за проучване на възможностите за изграждане на система от интерконектори на Западните Балкани и газификация на регионите и в България, и в други държави",  каза Светослав Иванов - изпълнителен директор на "Овергаз Инк."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови