AES България с престижна награда от БТПП

Компанията е отличена в категорията „Топ 100 средни предприятия“ за добра работа и постигнати през годината резултати

Василен Петров 07 декември 2023 в 13:51 894 0

награди
AES България спечели поредната престижна награда.

AES България спечели поредната престижна награда.

В края на отиващата си вече 2023 г. компанията бе отличена в конкурса Топ 100 на Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Статуетка „Хермес“, изработена от скулптора Ставри Калинов, бе присъдена на AES България в категория „Топ 100 средни предприятия, класирани по максимален обем на приходите от продажби, максимална печалба, както и максимална рентабилност на приходите от продажби, рентабилност на активите и рентабилност на собствения капитал за последната финансова година (комплексен показател)“. Знаковото отличие за добрата работа на компанията и постигнатите резултати през годината бе връчено на изпълнителния директор на AES България Иван Цанков от заместник-министъра на икономиката Ирина Щонова.

„За нас е чест да получим тази награда. AES България е един от най-големите чужди инвеститори и надежден партньор на страната ни и тази статуетка е признание за всичко това, което правим за стабилността на електроенергийния сектор на България”, заяви Иван Цанков.

Отличените фирми в класацията Топ 100 на БТПП бяха наградени за добрата им работа и постигнатите резултати през годината. На церемонията присъстваха председателят на парламента Росен Желязков, премиерът Николай Денков и председателят на БТПП Цветан Симеонов.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки