5% отстъпка, ако пуснем данъчната декларация онлайн до 31-ви януари

OFFNews 15 януари 2018 в 13:05 12672 0

Снимка БГНЕС

5 процента отстъпка от дължимия данък за довнасяне могат да ползват физическите лица, ако подадат декларациите си онлайн до края на месец януари, напомнят от НАП.

Отстъпката не може да надвишава 500 лева, уточняват от данъчната администрация. Допълнително условие е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията, както и да внесат целия размер на данъка за довнасяне до 31 януари 2018 г. Най-бързо и лесно по интернет декларация се подава с персонален идентификационен код.

Срокът за подаването на декларациите за облагане на доходите e 30 април 2018 г.

На 2 април изтича срокът за подаване на фирмените декларации (31 март е в събота). Всички декларации по Закона за корпоративното подоходно облагане, за които задължението за подаване възниква след 31.12.2017 г., се подават единствено по електронен път (чрез интернет с електронен подпис). От тази година отпада отстъпката за подаване по електронен път на годишната декларация за облагане с корпоративен данък.

Информация за попълване и подаване на данъчни и осигурителни декларации и внасяне на суми към бюджета може да се получи на телефона на НАП 0700 18 700 на цената на градски разговор или в сайта на НАП www.nap.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови