3 от 3: И Vivacom вдига цените

Светослав Метанов Последна промяна на 22 декември 2021 в 17:19 7371 1

Снимка Pixabay

И Vivacom ще последва примера на А1 и Теленор и също след Нова година ще вдигне цените на услугите си с процента на натрупаната инфлация за 2021 г. Това става ясно от отговорите на въпроси, изпратени от OFFNews до компанията.

"Внимателно следим и анализираме динамиката в цените на основните енергоносители, оборудване и услуги. В резултат на цялостното им увеличение и след задълбочен анализ, Vivacom планира да индексира месечните абонаментни такси, като промените ще бъдат минимални и няма да надвишават натрупаната инфлация за 2021 г. Увеличението на месечните такси ще бъде не повече от 1 лв. с ДДС за всяка услуга. По този начин, ще продължим да следваме нашата стратегическа цел да предлагаме високо качество на оптимална цена. Като компания ще следваме неотлъчно своята амбициозна инвестиционна програма да развиваме най-добрите фиксирани и мобилни мрежи, да инвестираме в изграждането на най-голямата 10-гигабитова мрежа, да предоставяме най-добрата 5G услуга и да обогатяваме непрекъснато съдържанието и функционалностите на EON за невероятно клиентско изживяване", заявяват от телекома.

От компанията посочват, че ще уведомят своевременно своите клиенти и ще публикуват пълната информация за планираните измененията на www.vivacom.bg/bg/index.

По-рано днес Комисията за защита на потребителите съобщи, че извършва проверка на обявените намерения на мобилни оператори за повишаване на цените на телекомуникационните услуги по действащи договори с потребители.

Проверката има за цел да установи дали планираните промени биха били в съответствие с клаузите в конкретните договори и с одобрените общи условия. Ще се поверява и коректността на представянето на новите параметри, периода и обхвата на прилагане, посочиха още от КЗП.

Вчера два от трите мобилни оператора - "Теленор" и А1, изпратиха днес SMS известия на абонатите си, че от Нова година вдигат цените по действащите към момента договори.

"За да продължим да предоставяме висококачествени услуги, месечните абонаменти ще се индексират със средногодишния Индекс на потребителските цени на НСИ за 2020 & 2021 с общо около 5%. Промяната ще се отрази във фактурата от фев'22", гласи съобщението на "Теленор".

С малко по-нисък процент А1 ще увеличи цените на месечните абонаменти, като от компанията уточняват, че индексацията, отчита инфлацията от 2020 и 2021 г. За миналата година увеличението е 1.7%, колкото е средногодишната инфлация, измерена от НСИ, а за тази година - 2.4%, каквато е прогнозата на МФ за средногодишната инфлация за 2021 г. Така общото увеличение е с 4.1%, ако прогнозата на МФ се сбъдне.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови