24 часа били съвсем нормален срок за подаване на оферти за тол системата

OFFNews Последна промяна на 19 май 2017 в 14:05 8055 4

Ако до 17 ч. днес няма подадени оферти, другата седмица отново ще удължим срока. Този път може и със седем дни. Това заяви в кулоарите на парламента министърът на регионалното развитие Николай Нанков.

Новият строителен министър бе помолен да коментира рекодно краткия срок за подаването на предложенията на участниците в обществената поръчка за 200 милиона лева. Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) в четвъртък поднови търга, а срокът за оферти изтича днес.

Според Нанков 24-часовият срок е напълно законосъобразно. Той се позова на решението на ВАС, според което възложителят, респективно АПИ, може да удължи срока за подаване на оферти, а никъде в закона не е разписано точно с колко дни.

Нанков каза и че 24 часа са напълно достатъчни, защото повечето предложения са готови и са подавани преди неколкократните обжалвания на процедурата, която бе стартирана преди повече от година.

"Тол системата ще подобри борбата с контрабандата, тя ще е свързана със системите на НАП и на МВР", каза министърът.

Според него заради забавянето на процедурата сме загубили над 600 млн. лв.

"Това са средства за изграждане на пътища, нов участък от магистрала, за рехабилитация на над 2000 км пътни отсечки, за пътна безопасност", добави той.

Според министъра моделът на тол таксите е справедливата формула за поддържане на пътищата в страната, тъй като през България минават пет от 10-те паневропейски коридора и трябва по адекватен начин да бъде таксуван транзитният товарен трафик.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9780

3

Перко

19.05 2017 в 23:15

АХ ТЫ Ж ХИТРАЯ ЖОПА ... :)

16696

1

Новак

19.05 2017 в 14:46

Като се има предвид, че сигурно и победителят е известен още от преди няколко месеца, 24 часа са си даже прекалено много време.