Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

100 българи останаха във Франкфурт заради Wizz Air

OFFNews 11 декември 2017 в 16:11 11742 0

На 10 декември полет на авиокомпания Wizzair, който е трябвало да излети в 15:40 ч от Франкфурт на Майн към София е бил отменен, оставяйки около 100 български граждани без транспорт до България, съобщи Министерството на външните работи.

След телефонен разговор на българския консул във Франкфурт Стефан Димитров, българските граждани са били транспортирани от летището и настанени в хотели в радиус от около 40 км. По информация на българската мисия разходите за нощувка са били поети от авиокомпанията. От консулството ни информират, че след разговори с авиокомпанията е установено, че групово решение за прерутиране не може да бъде очаквано. Въпреки това днес пътниците ще бъдат превозени от хотелите до летище Франкфурт на Майн в 13:30 ч. местно време. Очаква се самолет на авиокомпанията Wizzair да качи една част от тях в 15:40 ч. на полет до София. Пътниците, които не успеят да бъдат превозени с полета на Wizzair ще могат да потърсят вариант за прибиране в България чрез директен полет на Lufthansa по-късно през днешния ден, или с друг полет с междинно кацане.

Консулството на България във Франкфурт е в постоянна връзка с българските граждани, като информира, че част от тях вече са намерили алтернативен начин за транспорт до София.

Всички клиенти на авиокомпании приемат общите условия на тези компании със закупуването на своя билет. Искове за нанесени материални и нематериални щети се подават лично от всеки гражданин към авиокомпанията. Гражданите могат да се информират за своите права на следния електронен адрес: https://europa.eu/youreurope/citizens/travel/passenger-rights/air/index_bg.htmе

Българското консулство остава в постоянна връзка с българските граждани. За съдейтвие гражданите могат да се обръщат към дежурните телефони на консулстовто във Франкфурт: ++49 69 509 278 13 10.

Информацията на МВнР обаче се разминава драстично с тази на пътниците.

Нямаме никаква информация какво се случва и кога ще се приберем. Има деца и болни, разказа читателка на OFFNews. Според нея на бедстващите българи е била отказана помощ от консула там.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!