Валентина Георгиева: Ще се върна по-силна от всякога

OFFNews 30 септември 2022 в 17:45 2599 0

Спортна гимнастика

Снимка Скрийншот

Валентина и треньорът й Филип Янев

Пак ще се върна в играта, даже ще бъда по-силна. Идвам в залата заради моя треньор Филип Янев, защото той се чувствам сам, когато ме няма. Не му е никак лесно след това, което стана. Той знае, че аз съм от хората, който не се отказват. Ще направя всичко възможно да го зарадвам. Всичко ще бъде наред. Това каза 21 дни след операцията най-добрата ни състезателка по спортна гимнастика в момента Валентина Георгиева.

Възпитаничката на Филип Янев контузи тежко коляното си на 14 август по време на финала на прескок на Европейското първенство в Мюнхен. На 9 септември Георгиева претърпя операция заради увреждане на кръстни връзки и менискус. Интервенцията беше извършена от д-р Иван Василев и от неговия екип в "Спортсклиник Еуровита" в София.

"Аз се чувствам доста добре. Почти нямам болки в коляното. По време на рехабилитацията е нормално тъй като крака трябва да се опъне. Това е необходимо за да може като махна шината и патериците, ходенето и връщането на мускулатурата за стане по-бързо. Рехабилитацията се развива бързо, защото коляното ми вече е почти опънато докрай. Докторите не могат да ми дадат гаранция, но не трябва да избързваме с натоварването, защото може отново да се скъса. Имало е вече такъв случай, при който по време на рехабилитацията връзката се е скъсала отново и нещата са се усложнили твърде много. За това няма да бързам и ще изчакам. Всичко с времето си", каза Георгиева.

"Днес за първи път дойдох в залата. Страшно много ми се тренира. Чувствам се все едно не съм почивала един месец, а цяла година. Всички много ми се радват. Някой ми казват, че като съм в залата ги мотивирам да се развиват. Залата е моята среда. Тук се чувствам по-добре и съм по-спокойна. Сега все по-често ще идвам и ще започна да възвръщам формата си. Ще наблегна на силата. Но няма да се правя на герой и да бързам. Този път наистина ще изчакам", добави гимнастичката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови