Неви и Катрин се разминаха с медалите в Литва

OFFNews 06 ноември 2017 в 10:28 2766 0

Най-добрата българска гимнастичка Невяна Владинова се класира на четвърто място в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика "Dalia Kutkaite Vilnius Cup", който се проведе в столицата на Литва - Вилнюс. Другата българка Катрин Тасева се нареди пета.

Турнирът беше уважен от много силни гимнастички. Шампион в многобоя стана Александра Солдатова от Русия. Среброто спечели Катарина Халкина от Беларус, а трета остана Екатерина Веденеева от Русия. Участие в турнира взеха също Саломе Пажава от Грузия, Юлия Евчик от Беларус и други.

Невяна Владинова изигра много силно съчетание на топка и получи оценка 18.350 точки, а на обръч също игра стабилно и беше оценена със 17.850. Катрин Тасева изпълни силна композиция с бухалки и получи оценка 18.000 точки, а на лента -17.900 точки. В състезанието няма финали на уредите, а само многобой.

Главния мениджър на националния отбор за жени Бранимира Маркова заяви, че е много доволна от играта и на двете гимнастички и макар и в извън състезателен период са успели да изиграят композициите си по един много добър начин.

Междувременно българката Ася Иванова спечели сребърен медал в многобоя при жените на международния турнир "HAPYY CUP 2017", който се проведе за юбилеен 20-и път в град Гент ( Белгия). Златото спечели Зохра Агамирова от Азербайджан, а трета се нареди Алина Севалиева от Русия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!